Kirja: Kari Kanalan äiti sairastui rintasyöpään pojan ollessa 16-vuotias – kirkkoherra muistaa äitinsä tarjonneen ahdistelevalle miehelle rintaliivinsä silikonipussia

Läheiset ovat olleet huolissaan kirkkoherra Kari Kanalan jaksamisesta 1:54
Katso videolta, miksi Kari Kanalan läheiset ovat olleet huolissaan hänen jaksamisestaan.

Kirkkoherra Kari Kanalan elämästä kertovassa kirjassa Pappi ja pelimies Kanala muistelee muun muassa äitinsä sairastumista rintasyöpään ja sattumusta, jonka myötä hänen äitinsä kaivoi rintaliiveistään silikonipussin ja tarjosi sitä päihtyneelle, häntä ahdistelleelle miehelle. 

Kirkkoherran ja Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tutun Kari Kanalan, 56, elämästä kertova kirja Pappi ja pelimies (Tammi) julkaistiin 5. maaliskuuta. Teoksen on kirjoittanut Heli Pruuki

Kirjassa kerrotaan, miten Kanalan Terttu-äiti sairastui rintasyöpään syksyllä 1983 pojan ollessa vain 16-vuotias. Kanalan äiti oli tuntenut kyhmyn rinnassaan ja mennyt lääkäriin. Rintaa kuvattaessa siinä ei kuitenkaan näkynyt mitään. Toinenkin rinta kuitenkin kuvattiin, ja siitä löytyi syöpä. 

– Se oli järkytys koko perheelle. Työt kotona piti jakaa uudelleen. Äiti oli aina tehnyt kotityöt, mutta nyt isä teki ruoat ja minä pesin pyykit. Kuusi vuotta nuorempi veljeni Harri tiskasi silloin tällöin. En ollut koskaan aiemmin siivonnut kotona, mutta olin ollut kaupassa töissä toistakymmentä tuntia viikossa, Kanala kertoo kirjassaan. 

Kanalan isän veljenvaimo oli vuotta aiemmin kuollut rintasyöpään, mutta Kanalan äiti palasi sairaalasta kotiin ja töihin. Toinen rinta oli poistettu kokonaan, ja syöpä saatu pois. 

Kanala muistaa, miten hänen äidillään oli poistetun rinnan kohdalla liiveissä irtonainen silikonipussi. Tuohon aikaan bingoautossa päihtynyt mies oli yrittänyt vokotella ja kähmiä Kanalan äitiä, jolloin tämä oli tarjonnut silikonipussia miehelle ja sanonut, että sitä voi puristella. 

– Tämä kertoo olennaisen äidistäni: äiti ei tehnyt itsestään numeroa, mutta saattoi tehdä todella yllättäviä asioita. Hänestä pidettiin. Hän ei puhunut kenestäkään pahaa, hänellä oli tarkka omatunto. Ehkä minun omissa tempaisuissani on vähän äidin perintöä. Äiti oli tuttu ja arkinen, mutta myös yllättävä ja hauska. Äiti oli minulle rakas, vaikka perheessämme ei koskaan puhuttu rakkaudesta, Kanala kertoo kirjassa. 

Katso videolta, miksi Kari Kanalan läheiset ovat olleet huolissaan hänen jaksamisestaan. 

Ensitreffit alttarilla on katsottavissa MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat