Mainos

Kirja: Edesmennyt paavi ruoski itseään säännöllisesti

Vuonna 2005 kuollut paavi Johannes Paavali II ruoski itseään säännöllisesti, jotta hän tuntisi Kristuksen läpikäymät kärsimykset, väittää tuore kirja. Kirjan mukaan paavi oli lisäksi allekirjoittanut salaisen sopimuksen, jossa hän sanoi luopuvansa tehtävistään, mikäli sairastuisi parantumattomasti.

Vatikaanihallinnon virkamiestehtävissä toimineen monsignor Slawomir Oderin kirjoittama teos on osa prosessia, joka tähtää paavin julistamiseen pyhimykseksi, kirjoittaa The Guardian.

Viisi vuotta sitten kuollutta paavia ammuttiin vuonna 1981, jolloin hän kävi hyvin lähellä kuolemaa. Paavi kävi lisäksi läpi useita leikkauksia ja hän sairasti Parkinsonin tautia.

Tuoreen kirjan mukaan paavi eli äärimmäisen askeettista elämää ja aiheutti itselleen fyysistä kipua tunteakseen olevansa lähempänä Jumalaa.

- Hänen kaapissaan oli messupukujen lisäksi erityinen vyö, jota hän käytti itsensä ruoskimiseen, Oder kirjoittaa kirjassa.

Kun paavin terveys alkoi horjua 1980-luvun lopussa, hän ilmoitti salaisessa sopimuksessa astuvansa sivuun, mikäli sairaudet etenisivät niin pahoiksi, ettei hän kykenisi hoitamaan enää tehtäviään. Loppujen lopuksi erilaisista sairauksista kärsivä paavi päätti kuitenkin pysyä katolisen kirkon ylimpänä hengellisenä johtajaja kuolemaansa saakka. Kirjan mukaan paavi perusteli päätöstään sillä, että se oli "kirkon edun mukaista."

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.