Kirja: Britney Spears kertoo, miksi ajoi päänsä kaljuksi ja riehui sateenvarjon kanssa vuonna 2007: "Olin järjiltäni surusta"

Voisiko poptähti  Britney Spearsin kaltainen holhouskiista olla mahdollinen Suomessa? Holhoustoimen asiantuntija MTV:n vieraana 7:06
Katso myös: Voisiko poptähti Britney Spearsin kaltainen holhouskiista olla mahdollinen Suomessa? Holhoustoimen asiantuntija MTV:n vieraana

Britney Spears kertaa vaikeaa vuottaan 2007 uudessa muistelmateoksessaan.

Poptähti Britney Spearsin, 41, muistelmateos Nainen minussa (Johnny Kniga) julkaistiin tiistaina 24. lokakuuta. Spears kertoo kirjassa niin muun muassa lapsuudestaan ja nuoruudestaan kuin laulajaurastaan sekä elämästään isänsä Jamie Spearsin holhouksessa.

Spearsilla on kaksi poikaa, Sean Preston, 18, ja Jayden James, 17, entisen aviomiehensä Kevin Federlinen kanssa. Spears kertoo kirjassaan, että kun Sean Preston oli pienen pieni, alkoi Federline tehdä entistä kovemmin töitä edistääkseen omaa musiikkiuraansa. Jossain vaiheessa Spears ja Federline alkoivat vieraantua toisistaan, mutta Spears ei kertomansa mukaan suostunut uskomaan, että Federline jättäisi hänet. Samoihin aikoihin Federline tai tämän manageri eivät enää suostuneet tapaamaan Spearsia. 

Asianajajani ilmoitti, että ellen minä hakisi avioeroa, Kevin hakisi. Tulkitsin sen niin, että Kevin halusi hakea avioeroa mutta tunsi siitä syyllisyyttä. Hän tiesi näyttävänsä julkisuudessa paremmalta, jos minä panisin eron vireille. Asianajajani sanoi, että Kevin hakisi eroa joka tapauksessa. Minut saatiin uskomaan, että olisi parasta ehtiä ensin, jotta minua ei nöyryytettäisi.

Spears kertoo, ettei halunnut joutua kiusalliseen asemaan, ja näin ollen hän kirjoitti avioeropaperit marraskuussa 2006. Sekä hän että Federline vaativat kumpikin poikiensa täyttä huoltajuutta.

Osana vaatimustaan yksinhuoltajuudesta Kevin yritti saada kaikki uskomaan, että olin aivan holtiton. Hän alkoi puhua, etten enää saisi tavata lapsiani – ollenkaan.

Spears kertoo ajatelleensa, että Federlinen ulostulot olivat "sensaatiolehtiä" varten. Näin ollen hän kertomansa mukaan odotti edelleen, että Federline toisi Sean Prestonin ja Jayden Jamesin takaisin hänen luokseen. Toisin kuitenkin kävi. Federline jätti tuomatta pojat Spearsin luo, eikä antanut laulajan tavata heitä viikkoihin.

Samoihin aikoihin Spearsin Sandra-täti, joka oli ollut laulajalle kuin toinen äiti, kuoli munasarjasyöpään.

Spears kertoo, että kun hän ei ollut nähnyt lapsiaan moneen viikkoon ja oli surusta suunniltaan, hän meni Federlinen luo anelemaan, että saisi nähdä poikansa. Vastaus oli kuitenkin kieltävä. Spearsin mukaan paparazzit näkivät koko välikohtauksen, ja hän koki olonsa nöyryytetyksi ja nurkkaan ahdistetuksi.

Kuten aina, nuo miehet jahtasivat minua ja odottivat, että teen jotain mitä he voisivat kuvata. Niinpä annoin heille sinä iltana hieman materiaalia. Menin kampaamoon ja ajatin pääni kaljuksi. Se oli kaikkien mielestä hillitöntä. Katsokaa nyt, kuinka hullu hän on! Jopa vanhempani häpeilivät minua. Mutta kukaan ei näyttänyt ymmärtävän, että olin vain järjiltäni surusta. Lapseni oli viety minulta.

Laulajan mukaan hiusten ajeleminen oli hänen tapansa haistattaa maailmalle paskat.

Spears kuvailee kirjassa, että haahuillessaan noiden viikkojen läpi ilman lapsiaan hän "sekosi uudelleen ja uudelleen". Hänen mukaansa pään ajeleminen tuntui aluksi melkein uskonnolliselta.

Muutama päivä sen jälkeen, kun Spears oli ajellut hiuksensa, hänen serkkunsa Alli vei hänet autolla uudelleen Federlinen luo. Paparazzit olivat saaneet vihiä siitä, että Spears yritti jälleen päästä tapaamaan lapsiaan, ja näkivät, kun laulajalta evättiin pääsy sisään.

Paluumatkalla Alli-serkku pysäytti auton tien reunaan, jolloin yksi videokuvaaja kurvasi ikkunan taakse ja alkoi esittää Spearsille kysymyksiä.

Spears kuvaa hetken olleen hänen elämänsä pahimpia. Spearsin mukaan valokuvaaja kysyi häneltä hymyillen ja toistuvasti, miltä tuntuu, kun ei näe lapsiaan.

Lopulta minulla napsahti. Sieppasin ainoan käden ulottuvilla olevan esineen, vihreän sateenvarjon, ja hyppäsin ulos autosta. En aikonut lyödä miestä, sillä en ole huonoimpina hetkinänikään sellainen ihminen. Löin kakkosvaihtoehtoa eli hänen autoaan.

Tekoni nolotti minua niin, että lähetin valokuvatoimistolle anteeksipyynnön, jossa mainitsin, että olin harjoitellut synkkää elokuvaroolia varten, mikä piti paikkansa, ja etten ollut ollut aivan oma itseni, mikä oli melkein totta. Myöhemmin samainen paparazzi sanoi minusta tehdyssä dokumentissa: ”Se ei ollut hänelle hyvä ilta… Mutta meille se oli – sillä saimme nappikuvan.”

Lue myös:

    Uusimmat