Kiristysviestin saanut Vastaamon asiakas kauhuissaan: "Tämä tuntuu raiskaukseen tai murhaan verrattavalta rikokselta"

5:49
Näitä asioita psykoterapiassa kirjataan ylös – papereista voi ilmetä itsetuhoisuus tai parisuhdetilanne

Tietomurron kohteeksi joutuneen psykoterapiakeskus Vastaamon asiakkaille on lähetetty sähköpostitse kiristysviestejä.

Asiakkaille lähetetyssä viestissä todetaan, että uhrin on maksettava kiristäjille, mikäli hän haluaa pitää henkilötietonsa turvassa. Viestissä uhataan, että muuten asiakkaan henkilötiedot ja tarkka potilaskertomus julkaistaan kaikkien nähtäville.

MTV Uutiset haastatteli kauhistunutta asiakasta, joka kertoo saaneensa kyseisen kiristysviestin tänään iltakahdeksan aikaan.

– Tämä tuntuu raiskaukseen tai murhaan verrattavalta rikokselta. Tämä on rikos ihmisyyttä vastaan. Terapiassa on kerrottu elämän salaisimpia asioita. Pahinta on pelko maineensa menetyksestä, kun lausunnoissa on kaikki mitä on kertonut koulukiusaamisesta lähtien.

Uhri kertoo kuinka törkeältä tuntuu, kun joutuu pelkäämään, että koko yksityinen elämä saattaa lävähtää kaikkine yksityiskohtineen toisten eteen. Hän huomauttaa, että terapiassa käydyt asiat koskevat myös omaa perhettä, sukulaisia ja työpaikkoja. Nyt hän kertoo pelkäävänsä, että tiedot voisivat julkistuessaan vaikuttaa työllistymiseen.

– Olen miettinyt, että täytyykö myydä talo, vaihtaa nimi ja muuttaa ulkomaille. Kuinka joku ihminen on näin julma, hän kauhistelee.

"Apua ei saa lauantai-iltana mistään"

Uhri pohtii, että kiristysviestin lähettäminen lauantaina illalla saattoi olla tarkkaan suunniteltu teko: Apua ei saa kunnolla nyt mistään.

– Tuntuu että nyt olisi tärkeä apua saada jostain, mutta kaikki paikat ovat kiinni. Tämä tuntuu epätodelliselta.

Hän kertoo ottavansa yhteyttä lakimieheen ja hakevansa vahingonkorvauksia.

– Olen valmis menemään oikeuteen asti vaatimaan korvausta ja hyvitystä.

Hän kertoo samalla pelkäävänsä muiden tietomurron uhrien puolesta. Kaikilla ei ole välttämättä voimia taistella tällaisessa tilanteessa.

– Tämä on suuronnettomuus ja katastrofi, johon ei nyt saa apua mistään. Nyt olen niin vihainen, mutta maanantaina voin olla aika maassa.  En tiedä kuinka vaikeaksi elämä tulee menemään.  

KRP on oheistanut, että summaa ei tule maksaa kiristäjille. MTV Uutisten haastattelema kiristyksen uhri on täysin samoilla linjoilla.

– En taatusti maksa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja