Poliisin sähköinen asiakaspalvelu ruuhkautunut kiristysviestien vuoksi

6:09
Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta on yksi Vastaamo-murron uhreista – teki heti rikosilmoituksen

Poliisin sähköinen asiakapalvelu on ruuhkautunut psykoterapiakeskus Vastaamon asiakkaille lähetettyjen kiristyssähköpostien takia.

Poliisi kertoo hieman ennen iltakymmentä julkaisemassaan tiedotteessa, että sen sähköinen asiointipalvelu on ruuhkautunut ja rikosilmoituksen tekemisessä voi esiintyä häiriöitä.

Samalla poliisi muistuttaa, että sähköinen rikosilmoitusjärjestelmä ei ole käytettävissä yöaikaan kello 22.45–6.00. 

KRP vahvistaa kiristyksen – toimi näin!

Poliisi kertoi aiemmin illalla, että se on tietoinen yksityishenkilöille suoraan lähetetyistä kiristyssähköposteista, joissa lähettäjä uhkaa paljastaa yksityishenkilöiden tietoja.

Sähköpostit liittyvät törkeään tietomurtoepäiltyyn ja törkeään yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen, joka on Keskusrikospoliisilla tutkinnassa.

– Kiristysviestin vaatimuksiin ei tule suostua, neuvoo rikoskokonaisuuden tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Leponen Keskusrikospoliisista.

Poliisi ohjeisti samalla myös, mitä pitää tehdä, jos on vastaanottanut tietomurtoon liittyvän kiristysviestin. Toimi näin:

– Tee sähköinen rikosilmoitus asuinpaikkakunnan poliisille. Kirjaa rikosilmoitukseen tarkasti kaikki tiedot lähettäjästä viestin vastaanottamisen ajankohtaan.

– Tallenna ja säilytä saamasi sähköpostit, viestit ja muut mahdolliset todisteet.

Poliisi korostaa tiedotteessaan, että kiristyssähköposteihin liittyen ei tule ottaa yhteyttä hätäkeskukseen. Hätäkeskus ei voi auttaa asiassa ja soitot ainoastaan kuormittavat hätäkeskusta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja