Mainos

Kippari-Kallen keitto: Lukijoiden suosikkireseptit!

Lokakuun Fiskars Kitchen Garden -kilpailussa pyysimme lukijoiden parhaita yrttireseptejä. Anne Oulusta lähetti meille ohjeen herkulliseen Kippari-Kallen keittoon, joka syntyy nopeastikin ja antaa rautaista voimaa.

Kippari-Kalle saa tunnetusti voimansa pinaatista ja herkullinen keitto syntyykin nopeasti. Tämän reseptin Yrttikeittiöön lähetti Anne Oulusta.

Kippari-Kallen keitto (neljälle hengelle)

  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoja
  • 3dl vettä ja kasvisliemikuutio
  • ripaus suolaa ja valkopippuria
  • 1,5 dl ryöpättyä pinaattia
  • 0,5 dl kermaa
  • 1 rkl basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia
  • 1 valkosipulinkynsi

1. Sulata voi kattilassa.

2. Kuullota paloiteltua sipulia voissa 4 min. Lisää joukkoon vehnäjauhot siivilän läpi ja paista ruskistamatta 4 min.

3. Lisää kasvisliemi, sekoita ja anna kiehua 5 min.

4. Laita tehosekoittimeen pinaatti, yrtit, valkosipuli ja kaada mukaan liemi kattilasta. Aja tasaiseksi.

5. Laita keitto takaisin kattilaan ja kuumenna. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.