Lokakuun Fiskars Kitchen Garden -kilpailussa pyysimme lukijoiden parhaita yrttireseptejä. Anne Oulusta lähetti meille ohjeen herkulliseen Kippari-Kallen keittoon, joka syntyy nopeastikin ja antaa rautaista voimaa.
Kippari-Kalle saa tunnetusti voimansa pinaatista ja herkullinen keitto syntyykin nopeasti. Tämän reseptin Yrttikeittiöön lähetti Anne Oulusta.
Kippari-Kallen keitto (neljälle hengelle)
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 1,5 rkl vehnäjauhoja
- 3dl vettä ja kasvisliemikuutio
- ripaus suolaa ja valkopippuria
- 1,5 dl ryöpättyä pinaattia
- 0,5 dl kermaa
- 1 rkl basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia
- 1 valkosipulinkynsi
1. Sulata voi kattilassa.
2. Kuullota paloiteltua sipulia voissa 4 min. Lisää joukkoon vehnäjauhot siivilän läpi ja paista ruskistamatta 4 min.
3. Lisää kasvisliemi, sekoita ja anna kiehua 5 min.
4. Laita tehosekoittimeen pinaatti, yrtit, valkosipuli ja kaada mukaan liemi kattilasta. Aja tasaiseksi.
5. Laita keitto takaisin kattilaan ja kuumenna. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.