Kiovan esikaupunkialueilla lähipäivinä luvassa kovia taisteluita, Britannia kertoo

Venäjän iskut osuivat lasten kouluun Kiovassa 1:52
Video: Iskut osuivat lasten kouluun Kiovassa – paikallisia oli rakennuksen pommisuojassa tulituksen aikaan

Venäläisjoukot ovat pysyneet asemissaan Kiovan itä- ja länsipuolella, kertoo Iso-Britannian puolustusministeriö tiedustelupäivityksessään.

Jotkut Venäjän joukko-osastot ovat kuitenkin vetäytyneet. Aiemmin Britannian puolustusministeriö totesi, että nämä yksiköt ovat siirtyneet Venäjälle ja Valko-Venäjälle, jossa ne täydennetään ja uudelleenorganisoidaan.

Merkillepantavaa on, ettei joukkoja täydennetty Ukrainassa. Tämä voi kertoa esimerkiksi Venäjän sotatoimien painopisteen muutoksesta tai siitä, etteivät huoltoreitit rintaman läheisyyteen ole riittävän turvallisia.

Aiemmin tällä viikolla Venäjä kertoi, että se aikoo merkittävästi vähentää sotilastoimiaan Kiovan lähistöllä. Britannia uskoo toisin. Tiedustelupäivityksessään se arvioi, että Kiovan esikaupunkialueilla tullaan taistelemaan raskaasti lähipäivinä.

Keskiviikkona Tsernihivin kuvernööri irvaili, että Venäjän "vähentynyt aktiviteetti" alueella on tarkoittanut uusia iskuja. Myös Britannian puolustusministeriö raportoi tykistökeskityksistä ja ohjusiskuista kyseisellä alueella.

Ukrainan presidentin avustajan mukaan Venäjä siirtää joukkojaan Ukrainan itäosiin Donetskin ja Luhanskin suuntaan. Liikkeiden tavoitteena on Ukrainan joukkojen piirittäminen, avustaja arvioi julkisesti.

Lue myös:

    Uusimmat