Milloin Ukrainan sota loppuu? Asiantuntija nostaa esille yhden avainkysymyksen, joka saa osapuolet jatkamaan sotimista

Kuinka uskottavia Venäjän ja Ukrainan antamat luvut sotatuhoista ovat? 15:30
Minkälainen iskukyky Ukrainalla ja Venäjällä on tällä hetkellä? Katso videolta Käihkön pitkä haastattelu

Ukraina tekee vastahyökkäyksiä Venäjää vastaan – Venäjä puolestaan keskittää joukkojaan Itä-Ukrainaan. Milloin sota loppuu?

Venäjän ja Ukrainan neuvottelut ovat jatkuneet Turkin Istanbulissa. Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun sotatieteiden dosentti Ilmari Käihkö ei usko nopeaan läpimurtoon.

– Valitettavasti en henkeä pidättäisi, milloin sota loppuu. Osapuolet ovat vielä hyvin kaukana toisistaan, mitä tulee rauhanehtoihin. Sitten kun kumpikin osapuoli kärsii ja on pattitilanteessa, eikä pystyy sodalla parantamaan tilannettaan, todennäköisesti nähdään rauhansopimus.

Vielä ei sopimusta olla kuitenkaan solmimassa.

– Ukraina tekee tällä hetkellä vastahyökkäyksiä. Ukrainan puolella on ymmärrys siitä, että tilannetta voidaan vielä parantaa. Venäjä keskittää tällä hetkellä joukkojaan Itä-Ukrainaan. Todennäköisesti Venäjäkin katsoo, että tilannetta voidaan vielä muuttaa Ukrainassa, arvioi Käihkö. 

Venäjä vaatii Ukrainalta puolueettomuutta, mikä tarkoittaisi esimerkiksi sotilasliitto Naton ja mahdollisesti Euroopan unionin ulkopuolella pysymistä. Ukraina puolestaan on ilmaissut tarvitsevansa kansainvälisiä turvatakuita suojakseen. Lisäksi Venäjällä on aluevaatimuksia Ukrainalta.

Minkälainen iskukyky Ukrainalla ja Venäjällä on tällä hetkellä? Katso videolta asiantuntijan arvio!

Lue myös:

    Uusimmat