Ukraina: Venäjä yrittää saartaa Itä-Ukrainassa olevat joukot – Donetskissa iskuja "liki kaikkiin rajakaupunkeihin"

Venäjä väittää hyökkäyksen ensimmäistä vaihetta menestykseksi – mitä Ukrainassa nyt seuraa? 6:37
Venäjä väittää hyökkäyksen ensimmäistä vaihetta menestykseksi – mitä Ukrainassa nyt seuraa?

Venäjä siirtää joukkojaan Kiovan lähettyviltä Ukrainan itäosiin Donetskin ja Luhanskin suuntaan. Liikkeiden tavoitteena on Ukrainan joukkojen piirittäminen, sanoo Ukrainan presidentin avustaja Reutersin mukaan.

Venäjä on vetänyt Kiovan ympäristöstä joukkojaan takaisin Venäjälle ja Valko-Venäjälle täydennettäväksi ja uudelleenorganisoitavaksi, sanoo Iso-Britannian puolustusministeriö.

Venäjän ei kuitenkaan Ukrainassa uskota siirtävän kaikkia joukkojaan Kiovan suunnalta, vaan se haluaa sitoa Ukrainan yksiköitä tuohonkin taisteluun.

Donetskin tilanne on vaikea, alueen kuvernööri katsoo. Venäjä on hänen mukaansa tehnyt iskuja liki kaikkiin rajalinjan kaupunkeihin. Venäjän hyökkäykset eivät ole myöskään hiipuneet Tshernihivin alueella, sanoo kuvernööri Vjatsheslav Tshaus Reutersin mukaan. Tshernihiv sijaitsee noin 150 kilometriä Kiovasta pohjoiseen.

Näin siitä huolimatta, että Venäjä kertoi aiemmin tällä viikolla vähentävänsä sotilasoperaatioitaan kyseisellä alueella.

– Uskommeko siihen (lupaukseen)? Emme tietenkään, kuvernööri totesi Telegramissa.

Ukrainassa on laajalti epäilty Venäjän niin sanottujen lupausten olevan mahdollisesti vain harhautuksia.

– "Vähentynyt aktiviteetti" Tshernihivin alueella on näkynyt vihollisen tekeminä iskuina Nizhynin kaupunkiin ja koko yön he tekivät hyökkäyksiä Tshernihiviin, kuvernööri Tshaus sanoi.

Presidentin neuvonantajan mielestä Ukraina on joka tapauksessa onnistunut parantamaan neuvotteluasemaansa sitten sodan alkamisen.

Entä jos kemiallista asetta käytetään Ukrainassa? Näin aseen käyttäjä saataisiin selville 12:27
Entä jos kemiallista asetta käytetään Ukrainassa? Näin aseen käyttäjä saataisiin selville.

Lue myös:

    Uusimmat