Mainos

Kimpassa hauskempaa ja halvempaa – tuhansia kyytejä haetaan Facebookissa

Kimppakyytejä on tutkittu vain vähän. Se tiedetään, että ne ovat suosituimpia yli sadan kilometrin matkoilla.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon kimppakyytejä harrastetaan, mutta valistuneita arvauksia voi tehdä vaikka sillä perusteella, että Facebookin suurimmissa reittikohtaisissa ryhmissä on yli 15 000 jäsentä.

– Kimppakyydeissä on potentiaalia, kun tiedetään, että henkilöautoissa on keskimäärin 1,7 matkustajaa. Autot ovat joka tapauksessa olemassa, infrastruktuuri on olemassa. Tarvitaan vain vähän palvelun kehittämistä, niin saadaan energiatehokasta liikennettä, sanoo kestävän liikkumisen asiantuntija Sara Lukkarinen Motivasta.

Kimppakyytejä voi etsiä ja tarjota jo useassa internetpalvelussa ja Facebookin ryhmissä. Palveluista kerrotaan, että kuukausittain heidän sivuillaan tarjotaan tai etsitään satoja kyytejä. Kimppakyytisivuilla käydään kymmeniätuhansia kertoja kuukaudessa.

Syyt ovat monet

Satu Itämö ajaa usein Helsingistä joko Pohjanmaalle tai Savoon. Hän etsii aina kyytiinsä kimppakyytiläisiä.

– Ensinnäkin jakamaan bensiinikustannuksia ja toiseksi ekologisista syistä, hän sanoo.

Tänään Itämön kyytiin nousi Helsingistä neljä ihmistä. Poikkeuksellisesti mukaan tuli myös miesmatkustaja.

– Tämä on toinen kerta, kun mukaan tulee mies. Kokemukseni mukaan kimppakyytejä käyttävät enimmäkseen naiset, kertoo Itämö.

– Suosin kimppakyytiä, koska se on edullinen ja on hauska tavata uusia ihmisiä, kertoo Itämön kimppaan lähtenyt Katja Puskala.

Niin ikään Itämön autoon noussut Hanna Vauhkonen kertoo, että valitsi kimppakyydin ajankohdan, helppouden ja hinnan takia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.