Niki Juusela tyrmää Lewis Hamiltonin saaman rangaistuksen täysin – "En seiso alkuunkaan tämän tuomion takana"

Valtteri Bottas otti avausosakilpailun voiton, kaula tallikaveri Hamiltoniin 13 pistettä – Niki Juusela paketoi avausosakilpailun annin 22:16
Niki Juusela perkasi F1-kauden avauskisan annin MTV Uutiset Livessä.

Yhdeksi F1-kauden avauskisan suurimmaksi puheenaiheeksi nousi Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Red Bullin Alexander Albonin kolari, josta Hamilton sai viiden sekunnin aikarangaistuksen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton ja Albon osuivat toisiinsa kymmenen kierrosta ennen maalia, kun Albon haki turva-auton poistumisen jälkeen röyhkeästi ohitusta ulkokautta. Hamilton osui Albonia takarenkaaseen ja thaimaalaiskuski pyörähti hiekalle.

Osuma koitui lopulta Hamiltoninkin kohtaloksi, kun hänelle lätkäistiin viiden sekunnin aikarangaistus, joka pudotti hänet toiselta sijalta neljänneksi. C Moren F1-selostaja Niki Juusela ei allekirjoita tuomariston päätöstä lainkaan.

– En seiso alkuunkaan tämän tuomion takana. Mielestäni tuo oli tuomaristolta väärä päätös. Se oli kilpailunomainen tilanne. Tässä painoi ehkä vaakakupissa se, mitä tapahtui Brasiliassa, kun sama kaksikko osui toisiinsa, Juusela summaa.

Juusela viittaa lausunnollaan viime kauden Brasilian osakilpailun päätöshetkiin, kun Albon ja Hamilton osuivat toisiinsa. Tuolloinkin Albonin lupaava kisa meni osuman vuoksi pieleen ja Hamiltonia rangaistiin.

Juusela painottaa, että tällä kertaa Hamilton teki kaiken mahdollisen välttääkseen osuman.

– Ei Lewis Hamiltonilla ollut tuossa paikkaa mihin mennä. Albon oli röyhkeä ja haki ulkokautta. Mitä Hamiltonin olisi pitänyt tehdä tuossa vaiheessa, kun vauhtia on 170 kilometriä tunnissa? Kun katsotaan auton sisältä kuvaa, hänellä on ratti käännettynä kaiken aikaa oikealle. Yksinkertaisesti auto vain puskee, Juusela sanoo.

Juuselan mukaan Albon asetti itse itsensä tilanteeseen, jossa osuma oli lähes väistämätön. Tuomariston päätös ei kerää kehuja.

– Albon teki alokasmaisen virheen ja lähti liian rajusti hyökkäämään. Tuomaristolta yksinkertaisesti väärä päätös, Juusela lataa.

Lue myös:

    Uusimmat