Kimi Räikkösen tiimi vetoaa mystiseen vikaan: Alfa Romeo tekee valituksen FIA:n päätöksestä

Kymmenen MM-pistettä rangaistusten myötä menettänyt Alfa Romeon F1-tiimi kertoo kunnioittavansa Saksan GP:n tuomariston päätöstä, mutta aikoo silti valittaa Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin rangaistuksista.

Seitsemänneksi sijoittunut Räikkönen ja kahdeksanneksi ruutulipulle tullut Giovinazzi saivat tuomaristolta 30 sekunnin aikarangaistukset, kun Kansainvälisen autoliiton FIA:n tekninen osasto havaitsi Alfa Romeon autojen lähtödatassa viitteitä sääntöjenvastaisista starttiavustimista.

Pitkän tutkinnan jälkeen tuomaristo päätti rangaista molempia kuskeja, mikä pudotti heidät sijoille 12 ja 13. Tallipäällikkö Frederic Vasseur ei ollut tuomiosta mielissään.

– Tilanne nousi esiin turva-auton takana viettämiemme kierrosten aikana ennen lähtöruudusta lähtemistä. Meille tuli kytkimen häiriö, joka oli meidän hallintamme ulottumattomissa, ja jatkamme ongelman tutkintaa, Vasseur kertoo Alfa Romeon tiedotteessa.

Pettymys pisteiden menetyksestä on kova.

– Kunnioitamme FIA:n prosessia ja tuomariston työtä, mutta valitamme päätöksestä, koska uskomme, että meillä on perusteita ja todisteita kääntää asia, Vasseur vakuuttaa.

– Kimi ja Antonio ajoivat erittäin hyvän kisan vaikeissa olosuhteissa, ja seitsemäs ja kahdeksas sija olisivat olleet oikeutettu tulos siitä suorituksesta.

Tuomion myötä Mercedeksen Lewis Hamilton nousi yhdeksänneksi ja kasvatti MM-johtonsa Valtteri Bottakseen nähden 41 pisteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat