Kimi Räikkösen tallikaveri pyörittelee päätään – F1-sarjan käynnistämissuunnitelma erittäin vaativa rasti kuljettajille

Alfa Romeon kuljettaja Antonio Giovinazzi ei ole aivan varma, onko F1-sarjan käynnistäminen kuukausien odottelun jälkeen valtavalla ryminällä hyväksi kuskien rasituskestävyyden kannalta.

Perjantaina BBC uutisoi F1-sarjan suunnitelmasta käynnistää koronaviruspandemian viivyttämä kausi heinäkuussa tyhjille katsomoille Itävallassa ja ajaa sen jälkeen kaksi kisaa eristyksissä Britannian Silverstonessa.

Joidenkin medialähteiden mukaan Silverstonessa voitaisiin ajaa tarvittaessa jopa kolme kisaa putkeen. Antonio Giovinazzi muistuttaa Italian Sky Sportsille antamassaan haastattelussa, että tässä piilee riski kuskien loukkaantumisista.

– Uskon, että siitä tulisi todella vaikeaa. Kun tulemme talvitauon jälkeen Barcelonaan (talvitesteihin), niskasi on ensimmäisen päivän jälkeen aivan tuhoutunut, Giovinazzi kauhistelee.

– Nyt meille tulee taukoa enemmän kuin kaksi kuukautta, ehkä kolmekin.

Äkäinen kauden startti saattaisi sen takia olla erittäin kivulias kokemus kovien g-voimien vietävänä.

– Jos ajamme heti paluun jälkeen kolme viikkoa putkeen, siitä tulee rankkaa, mutta se on sama kaikille, Giovinazzi toteaa.

Italialaiskuski kuitenkin kannattaa ajatusta kauden käynnistämisestä vaikka tyhjille katsomoille.

– Siitä tulee kyllä erilaista, mutta nyt tärkeintä on ajaa turvallisuus edellä. Tietysti ihmiset kannustavat meitä kotisohvilla, mutta jos aloitamme pian, turvallisin tapa on tehdä se ilman katsojia.

Lähde: GPblog.com

Lue myös:

    Uusimmat