Kimi Räikkösen ohitukset osoituksena, Alfa Romeon päävastustaja tunnustaa ison ongelman – "Meillä ei ole ratkaisua"

Haas-tallilla on ongelmia saada renkaitaan toimimaan toivotulla tavalla radoilla, jolla on pitkiä suoria ja nopeita mutkia. 

Haasin Kevin Magnussen ajoi kauden avanneessa Australian GP:ssä kuudenneksi, mutta sen jälkeen yhdysvaltalaistallilla on ollut vaikeuksia Bahrainissa ja Kiinassa. 

Magnussenillla ja Romain Grosjeanilla on ollut molemmissa kisoissa vaikeuksia pitää autonsa renkaat toivotunlaisessa toimintaikkunassa. 

– Emme saa renkaita oikeaan lämpötilaan radoilla, joilla on pitkiä suoria ja nopeita mutkia. Bahrainissa ja Kiinassa homma ei toiminut, Haasin tallipomo Günther Steiner kommentoi motorsport.comin mukaan

Steinerin mukaan ongelma johtuu monesta eri tekijästä muun muassa auton aerodynamiikassa. 

– Meidän on mentävä tuulitunneliin ja johdettava lämpöä renkaisiin eri tavoin. Tällä hetkellä meillä ei ole ratkaisua. Kun selvitämme sen, kerron teille, miten onnistuimme siinä. 

Haas käy kovaa taistelua keskikastissa muun muassa Kimi Räikkösen edustaman Alfa Romeon kanssa. Kiinan GP:ssä Räikkönen ohitti molemmat Haas-auton ja ajoi yhdeksänneksi. Grosjean oli 11:s, Magnussen 13:s. 

Tallien MM-sarjassa Alfa Romeo on viidentenä, Haas kuudentena.    

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Azerbaidzhanissa, jossa on erittäin pitkä suora – huono juttu Haasille. 


Lue myös:

    Uusimmat