Kimi Räikkönen ärähti tallilleen radiossa – Alfa Romeo -pomo otti kantaa suomalaisen jättämään viestiin

Alfa Romeon Kimi Räikkönen on antanut tällä kaudella kovasanaista palautetta tallilleen, pettymyksiin päättyneiden kisojen jälkeen. Räikkönen on jäänyt muutamissa kisoissa juuri ja juuri pistesijojen ulkopuolelle. Tämä on näkynyt turhautuneisuutena. Sille Alfa Romeon pomo Frederic Vasseur jakaa ymmärrystä.

Alfa Romeo on ollut tällä kaudella F1:n häntäpään tallien joukossa. Sen kuljettajat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi ovat napanneet yhteensä vain kolme MM-pistettä.

Ailahtelevat ja heikot tulokset ovat näkyneet tunteenpurkauksina. Britanniassa Kimi Räikkönen taisteli vielä sunnuntain kisan loppuhetkillä pistesijoista. Räikkönen joutui taipumaan, osuttuaan Red Bullin Sergio Perezin kanssa yhteen. Kisan jälkeen Räikkönen ärähti tallilleen.

– Auton pitää olla yksinkertaisesti nopeampi. Tällä hetkellä on mahdotonta taistella nopeampia talleja vastaan. Cmon. Meidän täytyy herätä, Räikkönen painotti.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur jakaa ymmärrystä Räikkösen purkauksille.

– Kimi on kilpailija ja nuo ovat niitä reaktioita, kun eteen tulee vastoinkäymisiä. Erityisesti hetkillä, jolloin on aivan pistesijojen tuntumassa tai kun on vielä pistesijoilla kahta kierrosta ennen loppua. Sieltä se turhautuminen tulee, Vasseur pohti Autosportille.

– Meidän täytyy tehdä autosta parempi. Sen pitää olla nopeampi. Autossa on tiettyjä elementtejä, joita voi viedä eteenpäin. Liittyvät ne sitten säätöihin tai renkaiden hallintaan. Mutta ymmärrän täysin sen, että kuljettaja turhautuu, kun hän haluaa saada parempia tuloksia aikaan. Tuo on osoitus motivaatiosta. Olen täysin sinut sen kanssa, Vasseur jakoi ymmärrystä.

Alfa Romeo on ollut tällä kaudella kolmesti kymmenes. Räikkönen oli kyseisellä paikalla Azerbaidzhanissa ja Unkarissa, kun taas Giovinazzi nappasi yhden pisteen Monacossa.

F1-kausi jatkuu viikonloppuna Belgiassa.

Lue myös:

    Uusimmat