Kimi Räikkösen ohittaman F1-kuskin autoon iski uhkaava vika – mekaanikot joutuivat vaaraan

Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen onnistui parantelemaan sijoitustaan Britannian GP:n loppupuoliskolla, kiitos muun muassa Toro Rosson thaimaalaiskuljettajan Alexander Albonin kokeman erikoisen vian. Albonin auto oli suorastaan vaarallinen hänen varikkotiimiään kohtaan.

Albon oli yksi ensimmäisistä kuskeista, jotka hyökkäsivät varikolle sunnuntain kisassa. Thaimaalaisen pysähdys osui kierroksen 13. kohdalle. 

Tämän jälkeen Toro Rosso -kuski oli pitkään pistesijoilla, kunnes hänen käyttämien renkaiden elinikä alkoi loppua.

Se, että miksi Albon ei voinut hakea uusi renkaita, sisälsi varsin erikoisen taustatekijän.

F1-tulokkaan autoon iski sähkövika, minkä myötä hänen käyttämä Toro Rosso muuttui mekaanikkojen kannalta vaaralliseksi.

Nykyisissä F1-autoissa on hybriditekniikkaa ja sitä varten on luotu tiukat säännöt sen suhteen, että milloin autoihin saa koskea.

– Saimme varoituksen meidän sähköjärjestelmästä. Meidän pitää tutkia tarkasti sitä, että mitä oikein tapahtui, Toro Rosson moottorivalmistajan Hondan F1-ohjelman tekninen johtaja Toyoharu Tanabe sanoi Autosportille.

– Kun järjestelmä antaa varoituksen, niin silloin moottori pitää kytkeä pois päältä, jotta autoon voi koskea. Joten mikä oli parempi vaihtoehto – jatkaa vai pysähtyä, laittaa moottori pois päältä, jotta autoon voitaisiin vaihtaa renkaat?

– Päädyimme tallin kanssa kompromissiin, eli siihen, että hän (Albon) jatkoi radalla, Tanabe sanoi tapauksen taustoista.

Kyseistä vikaa ei ole nähty kovin usein F1-autoissa, varsinkaan viime vuosien aikana.

– Minun aikanani (mukana F1-sarjassa vuodesta 2018 alkaen) tätä ei ole sattunut koskaan, Tanaba ihmetteli.

Albon tipahti lopulta pistesijojen ulkopuolelle, kun hän oli 12:s.

Thaimaalaisen epäonnesta hyötyi muun muassa Alfa Romeon suomalaiskuski Räikkönen, joka ohitti Albonin tämän teknisten vikojen keskellä. Räikkönen oli sunnuntain kisassa kahdeksas.

Lue myös:

    Uusimmat