Kimi Räikkösen Ferrarilla korvannut Charles Leclerc ylittänyt täysin Alfa-pomon odotukset: ”Pärjännyt paineessa paremmin kuin Vettel”

Ferrarille siirtyneen F1-kuski Charles Leclercin hyvin tunteva Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur on yllättynyt tahdista, jolla nuori monacolaiskuski on ottanut paikkansa jättitiimissä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari valitsi Leclercin Kimi Räikkösen seuraajaksi vuosi sitten. Nopean totuttelun jälkeen Leclerc pystyi jo alkukauden kisoissa kamppailemaan tasaväkisesti Ferrarin ykköskuskin Sebastian Vettelin kanssa ja oli jo lähellä voittoa huhtikuussa Bahranissa.

Viime kaudella Vasseurin luotsaamalla Sauberilla, nykyisellä Alfa Romeolla, ajanut Leclerc on noussut nopeammin huipulle kuin ranskalaispomo odotti.

– En olettanut, että Charles asettuu Ferrarille niin nopeasti, Vasseur myöntää ranskalaiskanava Canal+:n haastattelussa.

– Kaikki näyttää paljon vaikeammalta Vettelille. Kumpikin on Mercedeksen luoman paineen alla, mutta Leclerc pärjää sen kanssa paremmin, Vasseur näkee.

21-vuotias Leclerc on edelleen ailahtelevainen suorituksissaan, mikä on näkynyt esimerkiksi Azerbaidzhanin aika-ajojen ja Saksan kisan seinään ajamisina.

– Charlesilla oli upea ensimmäinen puolikas kaudesta. Ei tietenkään joka kisassa, mutten puhu nyt Saksan ulosajosta.

– Viime viikonloppu päättyi huonosti myös Mercedes-kuskeille. Viimeiset kaksi mutkaa olivat todella liukkaita, ja monet tekivät virheitä, Vasseur huomauttaa.

– Heti viikonlopun alusta lähtien hän näytti tarpeeksi nopealta jopa paalupaikalle, ja hän esiintyi vahvasti myös kolmessa neljässä GP:ssä sitä ennen.

Lue myös:

    Uusimmat