Kimi Räikkösen aliarviointi epäkunnioittavaa? Ferrari-pomo oikaisee väitteitä sopimusmokasta

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene pitää väitteitä Kimi Räikkösen Italian GP-viikonlopun pilaamisesta epäkunnioittavina kuljettajan ammattitaitoa kohtaan.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Ferrarilta vahvistettiin Räikkösen Sauber-siirron tultua julki, että asia käytiin suomalaisen kanssa läpi ennen tiimin kotikisaa Italian Monzassa. Räikkönen ajoi tämän jälkeen häikäisevästi paalupaikalle, mutta voitto jäi saavuttamatta.

Arrivabene ärtyy väitteistä, että Ferrari tyri Räikkösen mahdollisen jäähyväisvoiton kertomalla tälle, ettei aio jatkaa yhteistyötä ensi kaudella. Joissain spekulaatioissa myös Sebastian Vettelin MM-taistelun kariutumista on epäilty saman päätöksen seuraukseksi.

– Sekä Kimi että Sebastian ovat kaksi ammattikuskia, joilla on vuosien kokemus. He eivät ole kaksi kartingkuskia, jotka ovat vasta alkaneet pyöriä radoilla, Arrivabene huomauttaa Autosportille.

– Mitä päätöksen ajoituksesta on sanottu, ne ovat minusta olettamuksia, jotka koen epäkunnioittaviksi mahtavia ammattikuskeja kohtaan, hän tokaisee.

Arrivabenen mukaan vaikean päätöksen ajoittaminen tähän kohtaan vuotta oli riskitön valinta.

– Minusta on tärkeää selvittää pari asiaa. Kimi on aina pärjännyt Spassa ja Monzassa, ja hän oli myös halukas kuulemaan päätöksen tulevaisuudestaan.

– Mielestäni tällainen päätös on parempi tehdä ”mukavan” kisan aattona mieluummin kuin sellaisena viikonloppuna, joka herättää epäilyksiä.

– Ihanteellista olisi keskustella asiasta kesätauolla, mutta emme olleet valmiita tekemään niin. Ja Monzan jälkeen olisimme joutuneet hoitamaan sen kuitenkin ennen Singaporea, Arrivabene pyörittelee.

Ferrarin päätös pitkittyi entisen puheenjohtajan Sergio Marchionnen menehdyttyä loppukesästä.

Lue myös:

    Uusimmat