Ferrari-pomo teki nöyryyttävän huomion – tallin synkästä tilasta raakaa puhetta

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ei kiertele. Perinteikkään mahtitallin on hyväksyttävä kivulias totuus, jonka F1-kausi on tähän asti osoittanut.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kauden avauskisassa Itävallassa Charles Leclerc onnistui toki onnekkaastikin nousemaan toiseksi, mutta aika-ajosuoritukset ovat olleet suorastaan katastrofaalisia. Kahtena avausviikonloppuna toinen Ferrari on jäänyt aika-ajoissa päätösosion ja kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Sebastian Vettel sitkutteli nyt sadekelissä juuri kymmenenneksi, mutta Leclerc oli aika-ajoissa vasta 11:s ja lähtöruuturangaistus AlphaTaurin Daniil Kvjatin blokkaamisesta pudottaa monacolaisen 14. ruutuun.

– Tämä oli hyvin pettymyksellinen päivä, Binotto sanoi.

Ferrari-pomo teki perään nöyryyttävän huomion tallin nykyjamasta.

– Meidän täytyy hyväksyä, että sekuntikello ei koskaan valehtele. Kaksissa aika-ajoissa, vaikkakin eri olosuhteissa, emme ole olleet kilpailukykyisiä. Ei vain viime vuosiemme kilpailijoita vastaan, vaan myös muita, jotka olimme viime aikoihin saakka pystyneet pitämään takanamme.

"Nykyinen tilanteemme ei ole Ferrarin nimen arvoista"

Ferrarin moottoreilla varustettujen autojen suorituskyky on tämän kauden alkuun romahtanut, ja yhdeksi syyksi on epäilty Ferrarin ja Kansainvälisen autoliiton FIA:n keväällä tekemää salaista sopimusta. Pöydällä oli Ferrarin viimevuotinen kiistelty moottori, ja huhujen mukaan Ferrarin hitaus voisi johtua sopimuksen pakottamista moottorimuutoksista.

Vaikka Ferrari teki kauden toiseen kisaviikonloppuun Itävallassa monia päivityksiä, toistaiseksi ei ole ollut hurraamista.

– Ne (päivitykset) tulivat etuajassa, mutta ne eivät selkeästikään osoittaneet vaikutustaan radalla. Meidän täytyy saada selville, miksi, ja tehdä muutokset. 

– Nykyinen tilanteemme ei ole Ferrarin nimen arvoista. Meidän ei pidä sokeasti tuijottaa sitä, mutta emme voi sivuuttaa faktoja, Binotto paalutti.

Lue myös:

    Uusimmat