Kimi Räikkönen kummastelee kohua F1-sääntötulkinnasta: "Minusta tämä on jatkunut jo vuosia eikä mikään ole muuttunut"

Kimi Räikkösen mukaan keskustelu ratarajojen ylittämisestä on junnannut paikoillaan niin kauan kuin hän on F1-sarjassa ajanut. Asia nosti taas päätään, kun Lewis Hamilton ja Max Verstappen ratkaisivat voittoa Bahrainin kauden avauskisassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Imolan GP suorana 16.-18.4.
Pe: harjoitukset klo 11.55 ja 15.25.
La: harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Imolan GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bull reklamoi kesken Bahrainin GP:n kilpailunjohdon suuntaan Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen ylittäneen toistuvasti rataviivan samassa mutkassa.

Kilpailunjohto puuttui tämän jälkeen ylityksiin, mutta kun Red Bull -kuski Max Verstappen pääsi samassa mutkassa leveäksi ajamalla Hamiltonin ohi kärkeen, hänen käskettiin luovuttaa paikka takaisin.

Torstaina Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailunjohto julkaisi Italian Imolaan mahdollisimman selvät ohjeet kolmen kiistanalaisen mutkan ajamisesta sääntöjenmukaisesti.

Kimi Räikkönen kummastelee asiasta noussutta keskustelua.

– Minusta tämä on jatkunut jo vuosia eikä mikään ole muuttunut, Räikkönen totesi lehdistötilaisuudessaan.

– Mielestäni edellisen kisan säännöt olivat aika selvät. Ei siinä ollut mitään, mitä ei olisi voinut ymmärtää. Siitä tuli iso juttu, mutta me kyllä tiesimme, mitä voi tehdä ja mitä ei.

Räikkönen ei usko, että ikuisuusongelmasta päästään koskaan kunnolla eroon. Radat eivät ole vain F1-autoja varten.

– Jos laitat joka mutkaan ruohoa tai hiekkaa, niin sitä on paljon helpompi valvoa, ja menetät enemmän aikaa menemällä radan ulkopuolelle, mutta kaikki (muut) autot ja moottoripyörät käyttävät samoja ratoja.

– Pyörät tietysti tarvitsevat vähän erilaiset ulosmenoalueet kuin me. Sen täytyy sopia kaikille. Muuten radalla ei olisi mitään käyttöä, Räikkönen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat