F1-sarjan tuore sääntöuudistus aiheutti heti parranpärinää – Räikköseltä ”kimimäinen” kannanotto aiheeseen

F1-sarjaan tuotiin sääntöuudistus aivan uuden kauden alla, kun jatkossa kisan nopeimman kierroksen ajanut kuljettaja saa lisäpisteen. Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas olisi noussut viime kaudella kyseisten pisteiden myötä MM-sarjassa kolmanneksi. Bottas ei ole kuitenkaan varma, onko uudistus täysin riskitön.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
To: Formulasirkus klo 22.35 (MTV3)
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55,
2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Sääntöuudistukseen liittyy yksi ehto. Nopeimman kierroksen ajaneen kuljettajan pitää olla kisassa kymmenen parhaan joukossa, jotta hän saa lisäpisteen.

Bottas olisi saanut viime kaudella kuusi lisäpistettä, mikäli sääntömuutos olisi ollut jo voimassa. Näiden pisteiden avulla hän olisi noussut MM-sarjassa kolmanneksi ohi Kimi Räikkösen ja Max Verstappenin.

– Nyt kun kuljettajat tietävät tuon säännön voimassa olon, se voi luoda aivan uusia käänteitä sille, miten kisa etenee, Bottas miettii Motorsport.com:n mukaan.

– Esimerkkitilanne on se, jos kuljettaja voi tehdä ylimääräisen varikkopysähdyksen kisan lopussa. Silloin sen ottaa ja sen jälkeen ajaa riskillä muutamia kierroksia.

Bottas viittaa tällä siihen, että kisojen loppuvaiheille tulisi aivan uusia riskitekijöitä.

– Toki, jos taistelet voitosta tai palkintopallipaikoista, niin silloin tuollainen voi olla aivan toissijainen juttu, Bottas pohdiskeli.

Ferrarille siirtynyt Charles Leclerc uskoo, että italialaistalli yrittänee nopeinta kierrosta vain jos talli ei menetä sijoja yrityksen yhteydessä.

– Jos ohittaminen on aivan samanlaista kuin viime vuonna, niin en jaksa uskoa, että antaisimme sijan sitä varten, että voisimme yrittää tehdä nopeimman kierroksen, Leclerc mietti.

Alfa Romeolle siirtynyt Räikkönen antoi aiheeseen hyvin tyypillisen, ”kimimäisen” kannanoton.

– Tuskin se tuo mitään eroa, Räikkönen totesi sääntömuutoksesta.

F1-sarjaan palaava Robert Kubica käänsi aiheen puolestaan vitsiksi.

– Valitettavasti tuo ei vaikuta meihin, Kubica naureskeli ja viittasi brittitallin asemaan nykyformuloissa.

Lue myös:

    Uusimmat