Kimi Räikköselle lisää ”huilivuoroja”? Alfa Romeo haluaa jatkoa entiselle F1-kisakuskille

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur toivoo, että entinen F1-kisakuski Robert Kubica jatkaisi sveitsiläisitalialaisessa tallissa myös ensi kaudella. Vasseur väläyttelee, että Kubicalle tarjottaisiin lisää ajoaikaa Alfa Romeon auton ratissa.

Kubica, 36, palasi F1-ympyröihin vuonna 2019, kun hän hyppäsi Williamsin kisakuskiksi. Puolalaisen yhteistyö brittitallin kanssa jäi kuitenkin vain yhden kauden mittaiseksi.

Tämän jälkeen Kubica vaihtoi Alfa Romeolle, jossa hän toimi vara- ja testikuljettajana kaudella 2020.

Kubica toi samalla puolalaisen PKN Orlen -yhtiön Alfa Romeolle. Orlen jatkaa Alfa Romeon pääsponsorina myös jatkossa.

Kubica ajoi viime kaudella yhteensä viisissä vapaissa harjoituksissa. Samalla hän kisasi DTM-sarjassa ART-tallissa.

Alfa Romeo tiedotti lokakuun lopulla nykyisten kisakuljettajiensa Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin jatkosopimuksista. Talli ilmaisi jo tuolloin, että se haluaisi jatkaa yhteistyötä Kubican kanssa.

Alfa Romeon tallipäällikön Frederic Vasseurin mukaan Kubicalle oli kaavailtu vielä suurempaa roolia.

– Kausi oli vaikea varsinkin siksi, koska Robertin piti tasapainoilla DTM-projektin ja F1:n välillä, Vasseur mietti Autosportille.

– Haluaisimme, että hän saisi lisää ajoaikaa autossa. Ja että hän voisi työskennellä vielä enemmän simulaattori- ja kehityspuolella.

Mikäli Kubicaa ajatetaan enemmän perjantain ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa, tietäisi tämä lisää ”huilivuoroja” Räikköselle ja Giovinazzille.

– Haluamme pitää Robertin riveissämme myös ensi kaudella, Vasseur jatkoi.

Kubica ei ole vahvistanut vielä ensi kauden kuvioitaan. Puolalainen on empinyt DTM-jatkoaan sarjaan tehtävien sääntömuutosten takia.

Lue myös:

    Uusimmat