Robert Kubican F1-sopimus sinettiä vaille – Mercedes-suojattia lyödään varasijalle kolmeen tiimiin

Paluuta F1-sarjaan tekevä Robert Kubica aikoo tehdä ratkaisun tulevaisuudestaan jo kuluvan viikon aikana. Saksalaislehti Auto Motor und Sportin mukaan puolalaisen sopimus Williamsin kanssa on jo 90-prosenttisen varma.

Videolla Robert Kubica C Moren haastattelu viime kesäkuussa.

Kubica on tallin sisältä tulevien tietojen mukaan korvaamassa ensi kaudella Sergei Sirotkinin tiimin kisakuskina. Williamsin toista autoa ajaa ensi vuonna nuori brittikuski George Russell.

33-vuotias Kubica vahvistaa lehdelle, että päätös Williams-sopimuksesta on hänen käsissään. Toinen pöydällä oleva tarjous on Ferrarin varakuljettajan rooli, joten Kubican täytyy tehdä tiukka valinta sarjan huonoimman kisatiimin paikan tai huipputiimin taustaroolin välillä.

– Paluun täytyy myös sopia minulle. En halua tehdä pakolla mitään. Sen pitää olla palkinto pitkästä matkasta. Siinä pitää olla kyse ympäristöstä ja ihmisistä, joiden kanssa teen töitä, Kubica kommentoi.

Kubica loukkaantui pahasti talvella 2011 tapahtuneessa rallionnettomuudessa, jonka jäljiltä hän kärsii yhä ongelmista etenkin pitkään jatkuvan kisarasituksen osalta.

Esteban Ocon kolmen tallin kärkiehdokkaaksi

Mercedes onnistui saamaan suojateistaan Russellin Williamsin kisakuskiksi, mutta Force Indialla toista kautta ajavalle Esteban Oconille ei ole järjestynyt ajopaikkaa. Tähän ratkaisuksi Mercedes-pomo Toto Wolff on kehitellyt ideaa Oconista kaikkien samalla moottorilla ajavien tiimien varamiehenä.

– Hän voisi olla testikuski meille, Force Indialle ja ehkä myös Williamsille. Ja hän istuisi paljon simulaattorissa, Wolff kommentoi Auto Motor und Sportille.

Tietojen mukaan Oconin on tarkoitus ajaa sekä Mercedekselle että Force Indialle kilometrejä helmikuussa Barcelonan radalla pidettävissä talvitesteissä.

Lue myös:

    Uusimmat