Kimi Räikkönen otti kantaa F1-tallikaverinsa lähtöpasseihin – Jäämieheltä yksi iso toive

F1:ssä Kimi Räikkösen edustaman Alfa Romeon kuljettajakokoonpano menee totaalisesti uusiksi, kun Räikkösen lisäksi myös Antonio Giovinazzi jättää tallin. Alfa Romeon toinen kuskipäätös tuli julki tällä viikolla. Räikkönen toivoo, että Giovinazzi saisi vielä uuden mahdollisuuden autourheilun kuninkuusluokassa.

Alfa Romeo kertoi tällä viikolla, että sen ensi kauden toinen kisakuski on kiinalainen Guanyu Zhou. Hän muodostaa kuljettajaparivaljakon Valtteri Bottaksen kanssa.

Päätös tiesi sitä, että Antonio Giovinazzin F1-ura katkeaa – ainakin väliaikaisesti. Zhou kun oli viimeinen kuljettajakiinnitys ensi kaudelle.

Italialainen reagoi päätökseen voimakkaasti. Giovinazzi nosti esiin rahan, joka ”tekee lajista armottoman”. Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur ei kommentteja hyvällä katsonut.

Alfa Romeon kuskipäätös oli tapetilla torstaina Qatarissa. Asiasta kysyttiin myös Kimi Räikköseltä, joka on ajanut Giovinazzin tallikaverina viimeisten kolmen kauden ajan.

Räikköseltä tiedusteltiin, että ansaitsisiko Giovinazzi vielä uuden sauman F1-sarjassa.

– Kyllä. Ehdottomasti, Räikkönen huikkasi.

– Onhan tuo tietenkin sääli hänen kannaltaan. Hän on hyvä tyyppi. Olemme tunteneet toisemme jo Ferrari-ajoilta lähtien, Räikkönen jatkoi.

Räikkönen viittasi siihen, miten Giovinazzi toimi Ferrarin varakuljettajana hänen Maranello-uransa loppuvaiheilla.

– Toivottavasti hän löytää hyviä juttuja ja toivottavasti hän saa vielä jonain päivänä sauman F1:stä, Räikkönen mietti.

Räikkönen kuitenkin painotti sitä, että F1-paikat ovat kortilla.

– Sarjaan on kovaa tunkua. Joten ei voi muuta kuin toivoa.

Lue myös:

    Uusimmat