Kimi Räikköseltä tiukkasanainen avautuminen F1-lehdistön edessä: ”Lopettakaa tämä ajan tuhlaaminen”

Kimi Räikkösen mukaan F1-viikonloppujen lyhentäminen kolmipäiväiseksi pitäisi ehdottomasti ottaa voimaan jo tulevalla kaudella. Vuoden 2021 sääntömuutoksesta on hänen mukaansa hyötyä niillekin, jotka eivät halua pelkästään vältellä mediavelvollisuuksiaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen viettäisi tunnetusti kisaviikonloput vain auton ohjaamossa ja omissa oloissaan, mutta tapahtumiin kuuluu paljon tiimien ja sarjan velvoittamaa läsnäoloa lehdistötilaisuuksissa ja edustustehtävissä.

Yksi porkkana uran jatkamiselle myös ensi vuonna umpeutuvan sopimuksen jälkeen on kauden 2021 muutos, joka typistää viikonloput kolmipäiväiseksi. Lehdistötilaisuudet hoidetaan jatkossa torstain sijaan perjantain harjoituspäivän yhteydessä.

Räikkönen olisi valmis oikaisemaan säännöissä heti vuoden päähän, sillä torstain lehdistötilaisuudet ja tv-haastattelut ovat hänen mukaansa täysin turhia.

– Äh, sen pitäisi tapahtua jo ensi vuonna. Nämä päivät ovat täysin turhanpäiväisiä, Räikkönen kommentoi pitkän kauden päättävän Abu Dhabin kisan lehdistötilaisuudessa.

– Oikeasti, me puhumme samat asiat aina sunnuntaihin asti. Ja taas huomenna.

Muutoksen toinen puoli on se, että tällä mahdollistetaan kisakalenterin venyttäminen nykyisestä 21 osakilpailusta jopa muutamalla ylöspäin ilman, että tiimeille tulisi välttämättä sen enempää työpäiviä kustannettavakseen. Räikkösen mukaan tästä hyötyvät silti sekä työntekijät että tallit.

– Minusta se on hyvä askel, koska ihmisten ei tarvitse olla poissa (kotoa) niin montaa päivää.

– Hotellikulut pienenevät, ja kaikki on paremmin tiimien kannalta, joten lopettakaa tämä ajan tuhlaaminen, Räikkönen vaati.

Lue myös:

    Uusimmat