Kimi Räikkösellä on auton ratissa yksi lyömätön ominaisuus – Sebastian Vetteliltä hulppeat ylisanat: "Se oli joskus epäreilua"

Viikko sitten Abu Dhabissa pitkän ja menestyksekkään F1-uransa päättänyt Sebastian Vettel sai ajaa neljän vuoden ajan hyvän ystävänsä Kimi Räikkösen tallikaverina Ferrarilla. Vettel kertoo uransa viimeisen GP-viikonlopun alla julkaistussa Beyond the Grid -podcastin jaksossa arvostavansa Räikköstä suuresti paitsi ihmisenä myös kilpa-autoilijana.

Vaikka Vettelillä ja Räikkösellä on ikäeroa kahdeksan vuotta ja Vettel deyboi F1:ssä Räikkösen mestaruuskaudella 2007, kaksikko löysi toisensa nopeasti. He huomasivat tulevansa hyvin juttuun ja ystävystyivät.

Vuodet 2015–2018 Vettel ja Räikkönen ajoivat yhdessä Ferrarilla, ja nuo vuodet jäivät hyvin Vettelin mieleen. Toisin kuin tallitoverusten välillä yleensä, heidän välillään ei ollut missään vaiheessa minkäänlaisia ongelmia.

– Hän oli niin rehellinen. Jos kolaroimme, siitä ei milloinkaan tullut riitaa. Keskustelimme asiasta ja nauroimme päälle. Virhe oli aina jommankumman, mutta ne eivät koskaan vaikuttaneet väleihimme, Vettel sanoi podcastissa Motorsportin mukaan.

– Kun tulin F1-varikolle, hän oli yksi niistä, jotka kohtelivat minua kunnioittavasti. Hän katsoi suoraan silmiin. Kimi on poikkeuksellisen hyvä ihmisten kanssa.

Vettel arvostaa Räikkösen uransa parhaaksi tallikaveriksi. He ajoivat yhdessä poikkeuksellisen pitkään, kaikkiaan 81 osakilpailun verran. Nykyään ajetaan toki enemmän osakilpailuja kuin aiemmin, mutta tästä huolimatta vain neljä kuljettajaparia on ajanut tallikavereina tätä pidempään.

Eivätkä Vettelin kehut suomalaisen suuntaan rajoitu ainoastaan siihen, minkälainen tämä oli ihmisenä ja tallikaverina. Vettelin arvio Räikkösen ajotaidoista on – jos mahdollista – vieläkin hulppeampi.

– Kimi on kaikkein luontaisin lahjakkuus, jonka olen koskaan tavannut. Sen voi nähdä F1-auton lisäksi muissakin autoissa. Jos olisi olemassa laji, jossa vaihdetaan joka päivä autoa, Kimillä ei menisi pitkään, kun hän jo ohittaisi muut kierroksella. Hän on niin lahjakas.

– Hänellä ei kulu aikaa autoon sopeutumiseen. Hänen ei tarvitse ihmetellä, mitä auto tarvitsee. Kun hänelle antaa ohjauspyörän käsiin, hän tietää, mitä tehdä. Se oli joskus epäreiluakin, kun antaa itselleen luvan totutella rataan ja olosuhteisiin ja sitten Kimi vain menee radalle ja boom!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja