Kimi Räikkönen vertaili avoimesti Ferrarin ja Alfa Romeon eroja: "Helpompaa kaikille"

Kimi Räikkönen ajoi edelliset viisi F1-kauttaan Ferrarilla, mutta nyt edessä on tyystin toisenlainen urakka, kun hänellä on sopimus kahdeksi vuodeksi Alfa Romeon kanssa. Räikkönen puntaroi tallien ilmapiirien eroja varsin avoimesti.

Siinä missä Ferrari kuuluu formula ykkösten kirkkaimpaan kermaan, odotusarvot Alfa Romeon kohdalla eivät ole kovimmassa kärjessä. Räikköselle on povattu monissa arvioissa rennompia aikoja, kun ylimääräistä hälyä Alfa Romeon ympärillä ei ole samoissa määrin kuin Ferrarilla.

Italiankielisen Motorsport.comin toimittaja kysyi Räikköseltä vahvistusta näkemykselleen, jonka mukaan Räikkönen vaikuttaa nyt tavallista rennommalta.

– Enpä tiedä. Jokaisella tiimillä on velvoitteensa ja deadlinensa. Joillain tiimeillä on enemmän hommaa tehtävänään, joillain vähemmän. Joissain tiimeissä on enemmän politiikkaa, joissain vähemmän tai ei lainkaan. Kaikki yrittävät saavuttaa saman tuloksen, mutta keinot eivät ole samoja, ja polut eroavat joskus toisistaan, Räikkönen sanaili.

Räikkönen jatkoi suorapuheisesti tallien eroista.

– Täällä ilmapiiri on ehdottomasti rennompi. Fokus on täysin kilpailemisesta koskevissa asioissa ja vähemmän politiikassa. Minusta se on helpompaa kaikille, suomalaiskuski sanoi Alfa Romeosta.

Räikkönen ajoi Ferrarilla aiemmin myös kaudet 2007–2009, joista ensimmäinen tuotti maailmanmestaruuden. Alfa Romeota edeltäneessä Sauber-tallissa hän ajoi F1-uransa ensimmäisen vuoden 2001.

Lue myös:

    Uusimmat