F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkönen avoimena vanhemmuudestaan: "Lapset eivät ajattele sillä tavalla"

3:25
Videolla Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi ottavat mittaa toisistaan Aliaksessa.

Formula ykkösten Alfa Romeon Kimi Räikkönen kertoi Yahoo Sportsin haastattelussa vanhempana olemisesta.

Räikkösellä on vaimonsa Mintun kanssa kaksi lasta. 4-vuotias Robin ja 2-vuotias Rianna ovat tuoneet hänelle erilaisen näkökulman elämään.

– Se on muuttanut asioita paljon. Jos olisin vielä itsekseni, niin elämäni olisi hyvin erilaista. Lapset muuttavat elämää monilla tavoin. Kaikki päivät eivät ole hyviä, mutta se on vain elämää. Se on monilla tapaa vaikeampaa, mutta elämän tarkoitus on paljon erilaisempi, Räikkönen kertoo.

– Kilpa-ajaminen vie tietenkin paljon aikaa ja se on sitä kautta iso osa elämääni, mutta se on kuitenkin vain kilpa-ajoa. Se ei ole koskaan ollut tärkein asia elämässäni, Räikkönen jatkaa.

Räikkösten esikoinen Robin on nähty jo useaan otteeseen ajamassa kartingia isänsä kanssa. Räikkönen kertoo olevansa hiukan huolissaan tästä.

– Lapset aiheuttavat sinulle enemmän huolta, mikä ei ole mukava asia, mutta se on normaalia. Kun poikamme ajaa kartingia siellä ja täällä, niin näen monia asioita. Tiedän missä vaarat piilevät. Lapset eivät ajattele sillä tavalla. He eivät välitä, mutta sinä alat automaattisesti huolehtimaan, Räikkönen sanoo.

– Nyt tiedän, miksi vanhempani sanoivat ajoittain olevansa huolissaan minusta. Silloin ymmärtää ne asiat, jotka olet jo kuullut aiemmin. Aiemmin mietiskelit, että mistäköhän he olivat huolissaan. Näet asiat eri tavalla, näin yleisesti sanottuna, Räikkönen päättää.

F1-sarja jatkuu 17. marraskuuta, kun vuorossa on Interlagosin radalla ajettava Brasilian GP.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja