Kimi Räikkönen palaa innoissaan kilparadoille, F1:stä tuttuun paikkaan – tallikaverilta kutkuttava ennustus

Kimi Räikkönen palaa kilparadoille ensi viikonloppuna, kun hän ajaa NASCARin cup-osakilpailussa Yhdysvaltojen Austinin radalla. Räikkönen on intoa täynnä uuden mahdollisuuden edessä.

Räikkönen ohjastaa numerolla 91 varustettua Chevrolet Camaroa Austinissa.

Paikka on enemmän kuin tuttu hänelle, sillä Räikkönen otti F1-uransa viimeisen voiton nimenomaan Austinista. Tämä tapahtui vuonna 2018.

– Kyllähän se helpottaa, kun tietää radan jo etukäteen. Toki, F1- ja NASCAR-autot ovat hyvin erilaisia sen suhteen, että miltä tuntuvat ja miten ne käyttäytyvät, Räikkönen sanoi Motorsport.com:n mukaan.

Räikkönen ajoi Trackhouse Racingin autoa jo viime vuonna Watkins Glenin radalla. Räikkönen oli parhaimmillaan kahdeksantena, kunnes hänen kisansa päättyi seinäosumaan.

– Se oli mainio kokemus. Harmi vain, ettemme saaneet sellaista tulosta, mitä lähdimme tavoittelemaan. Törmäykset ovat kuitenkin osa tätä lajia, Räikkönen muisteli, jatkaen:

– Olen innoissani siitä, että saan uuden mahdollisuuden. Toivottavasti eteen ei tule mitään sen suurempia ongelmia. Haaste on kova, mutta asiat kyllä helpottuvat sen mukaan, mitä pidemmälle viikonloppu etenee. Nyt ainakin tiedän, mitä odottaa. Teimme jo viime vuonna hyvää työtä.

Juttu jatkuu kuvan alla.

TrackHouse Racingin tallipäällikkö Justin Marks hehkuttaa isolla kädellä suomalaiskuskia tämän NASCAR-paluun alla.

– Kimi on maailmanluokan lahjakkuus ja on ollut mahtavaa työskennellä hänen kanssaan. Hän on ollut juuri sitä, mitä toivoimmekin, ja mielestäni olemme pystyneet näyttämään sen, että miten kilpailukykyinen, ammattimainen ja hauska sarja NASCAR osaa olla näinä päivinä, Marks mietti.

Kehuihin yhtyy myös Trackhousen kuljettaja Daniel Suarez.

– On helppo havaita se, että miksi hän on niin lahjakas kuljettaja. Hän pääsi NASCARiin sisään todella nopeasti. Mielenkiintoista nähdä, että mitä tapahtuu, kun hän palaa radalle, missä hän on voittanut F1-kisan. Veikkaan, että hän on todella nopea siellä, Suarez heitti kutkuttavan ennustuksen pöytään.

Lue myös:

    Uusimmat