Kimi Räikkönen ottaa voimakkaasti kantaa Azerbaidzhanin sekoiluun: “Ei tässä mitään amatöörejä olla – vastuu radasta on FIA:lla”

Kimi Räikkösen mukaan Kansainvälisen autoliiton FIA:n tulisi varmistaa, että työt Azerbaidzhanin katuradalla on tehty huolella ennen kuin F1-autoja päästetään kiertämään Bakun katuja. Perjantaina nähtiin raju vaaratilanne, kun Williamsin George Russellosui kovalla vauhdilla paikoiltaan nousseeseen kaivonkanteen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Azerbaidzhanin GP suorana 26.-28.4.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Azerbaidzhanin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Russellin auto koki pohjalevynsä etuosaan isoja vaurioita. Williams joutui uusimaan koko rungon autoon eikä Russell päässyt radalle enää iltapäivän treeneissä.

Perjantain ensimmäiset harjoitukset peruttiin kokonaan, kun ratavirkailijat tarkistivat kaikki 300 katuradan varrella olevaa kaivonkantta. Kimi Räikkösen mukaan Kansainvälisen autoliiton FIA:n tulisi olla vastuullisempi valmisteluiden hoitamisessa.

– Ei sen tällaista pitäisi olla. Emme me tässä mitään amatöörejä ole. On FIA:n tehtävä tehdä rata sellaiseksi kuin sen pitää olla, Räikkönen kommentoi F1-sarjan haastattelussa.

– Joka vuosi joku kansi nousee ylös. He sanovat, että ne on hitsattu kiinni, mutta tuo oli kaukana hitsatusta. On heidän tehtävänsä ja käskeä ihmisiä hoitamaan sen, mutta vastuu on lopulta heidän. Onneksi mitään pahempaa ei tapahtunut.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Räikkönen ehti ajaa iltapäivän toisissa harjoituksissa 30 kierrosta, mutta tuntuma pölyiseen rataan jäi vielä vajavaiseksi.

– Aika turha päivä loppupeleissä tuli olemaan. Ei ehkä omista syistä niinkään kuin näiden ihmisten, ketkä täällä järjestelee näitä, Räikkönen sanoi C Morelle.

– Harmi sinänsä, mutta toinen treeni oli ihan suht ok. Ehkä renkaiden kanssa oli eniten (ongelmia), että saa ne toimimaan. Luultavasti, jos ne toimivat, niin kaikki on paljon paremmin sen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat