Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mika Salo muistutti Valtteri Bottaksen aiemmasta osumasta Bakun kaivonkansiin: ”Tajusivat, että niitä on siellä 300 ja ne piti kaikki korjata”

0:34
Videolla Mika Salon haastattelu Azerbaidzhanin harjoitusten välistä.

Azerbaidzhanin F1-kisan toiset harjoitukset saatiin käyntiin ajallaan, kun kisajärjestäjät olivat tarkastaneet kaikki 300 kaivonkantta päivän alussa tapahtuneen auton rikkoutumisen takia. F1-tuomaristossa istuva Mika Salo päivitti tapahtumien kulun C Morelle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Azerbaidzhanin GP suorana 26.-28.4.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Azerbaidzhanin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Williamsin George Russell rikkoi autonsa keskellä suoraa olleeseen viemärikaivon metalliseen kanteen, joka oli noussut ylös Ferrarin Charles Leclercin ajettua sen päältä.

Russellin auton pohja koki isoja vaurioita, ja Williams joutui vaihtamaan autoon kokonaan uuden rungon. Harjoitukset jätettiin ajamatta korjaustöiden takia. Mika Salon mukaan järjestäjien piti tutkia kaikki muutkin kaivonkannet.

– Niitä kaivonkansia alettiin tutkia ja siinä meni ekan korjaamisessa jonkun aikaa, niin sitten he tajusivat, että niitä on 300 siellä ja ne piti kaikki korjata. Siinä vierähti kaksi ja puoli tuntia, Salo kertoo C Morelle.

Katuradoilla mahdolliset vaaranpaikat pyritään tietysti tutkimaan mahdollisimman hyvin, mutta Salolla ei ole tarkkaa tietoa, miten näin pääsi silti tapahtumaan.

– Vaikea sanoa. Nämä paikalliset ovat monta viikkoa olleet tekemässä tätä rataa täällä eikä ollut eka kerta, kun lähti. Tässä pari vuotta sitten, taisi olla eka kisa, kun lähti tuossa pitlanella (varikkosuoralla) yksi irti, ja Valtteri ajoi siihen silloin, Salo muistaa.

Bottaksen rengas ja moni ilmanohjaimista rikkoutui vuoden 2016 Azerbaidzhanin harjoituksissa, kun hän ajoi Williamsilla sadevesikaivon ritilän yli varikkosuoralla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja