Kimi Räikkönen ottaa kantaa Belgian järkyttäviin tapahtumiin: ”Emme olisi koskaan pystyneet ennustamaan sitä”

Kimi Räikköselle Belgian F2-kisassa tapahtunut vakava onnettomuus on muistutus siitä, että rata-autoilu on kaikesta vuosien saatossa tehdystä turvallisuustyöstä huolimatta arvaamatonta ja erittäin vaarallista urheilua.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Räikköseltä kysyttiin torstain lehdistötilaisuudessaan Alfa Romeon tiloissa onnettomuudesta, joka vei viime lauantaina Belgian Span radalla ranskalaisen F2-kuljettaja Anthoine Hubertin hengen.

Hubert väisti ulos radalta vauhdikkaassa Raidillonin kaarteessa, osui hurjalla voimalla rengasvalliin ja pyörähti takaisin radalle poikittain kilpakumppani Juan Manuel Correan eteen. Hän kuoli onnettomuudessa saamiinsa vammoihin.

– Se oli erittäin surullinen asia. Valitettavasti näitä asioita on mahdoton ennustaa, Räikkönen totesi.

– Ne (onnettomuudet) ovat osa kisoja ja muistuttavat meitä, että urheilemme vaarallisessa lajissa.

Kansainvälinen autoliitto FIA on aloittanut onnettomuustutkinnan, joka aikanaan saattaa tuoda jälleen muutoksia kilpailujen turvallisuuden parantamiseksi. Nämä kehitysaskeleet tulevat valitettavasti yleensä jo tapahtuneiden turmien seurauksena, mutta niillä pystytään ehkäisemään muita vastaavia onnettomuuksia.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Räikkönen kuitenkin muistuttaa, että moottoriurheilussa sattumalla on myös osansa tapahtumien kulussa. Siksi kaikkien aukkojen tilkitseminen on mahdotonta.

– Paljon on tehty turvallisuuden eteen, mutta joissain tapauksissa mutkan takana on arvaamattomia juttuja.

– Emme olisi koskaan pystyneet ennustamaan sitä, mitä viime kisassa tapahtui tai tekemään lajia sataprosenttisen turvalliseksi, Räikkönen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat