Kimi Räikkönen opasti Alfa Romeon varikkomuuria F1-auton ohjaamosta käsin – ratkaisi mystisen ongelman lopulta itse

Kimi Räikkönen tunnetaan kuljettajana, joka haluaa keskittyä F1-auton ratissa ajamiseen, ei niinkään kisainsinöörinsä juttujen kuuntelemiseen. Viime viikonloppuna Venäjällä suomalaisveteraani joutui kuitenkin rupattelemaan autossa ollutta ongelmaa selvittäessään oikein urakalla.

F1 jakoi maanantaina Instagram-tilillään videon, jossa Räikkönen lähestyy Sotshin radan kuudetta mutkaa mitä ilmeisimmin jonkin harjoitussession aikana. Tilanne on niin sanotusti päällä.

– Voinko tehdä asialle jotain? Onko se päällä vai palaako pelkkä valo? Räikkönen aloittaa ja jää odottamaan kisainsinöörinsä Julien Simon-Chautempsin vastausta.

– Se ei ole täysin selvää tällä hetkellä. Työstämme asiaa. Kerron sinulle pian, ranskalainen vastaa ja kysyy vielä perään, riittävätkö Räikkösen renkaat siihen, että tämä ajaisi vielä yhden kierroksen.

Räikkönen vastaa myöntävästi mutta kokee, ettei saanut haluamaansa vastausta.

– Minun pitää vain tietää, onko se päällä vai pois päältä. Onko valo vain jäänyt päälle vai… Minun pitää tietää vain se. Teidän pitäisi pystyä näkemään se aika helposti, Räikkönen ohjeistaa.

Simon-Chautempsilla ei edelleenkään ole tarjota vastausta, joten Räikkönen yrittää vielä kerran.

– Okei. Pystytkö katsomaan, onko se nyt aktiivinen? Painoin sitä kerran.

Ja vihdoin, yli puoli minuuttia jatkuneen selvitystyön jälkeen ongelma ratkeaa.

– Nyt se on päällä. Nyt se on päällä. Vaikuttaa siltä, että ongelma on valossa, Simon-Chautemps vahvistaa.

Se, mikä tämä salaperäinen se on, jää arvoitukseksi.

Lue myös:

    Uusimmat