Miksi Kimi Räikkönen kiisti sopimuksensa jyrkästi vain viikkoja sitten? – ”Kun kysytään, en ala valehdella”

Kimi Räikköselle jatkosopimus Alfa Romeolla – näin C Moren asiantuntija kommentoi konkarin uran jatkumista 5:09
Kimi Räikkösen jatkosopimus Alfa Romeon kanssa julkistettiin lopulta perjantaina ennen Italian Imolan F1-viikonloppua.

Vuoden jatkosopimuksen Alfa Romeon kanssa tehnyt Kimi Räikkönen kertoo, ettei hänellä ollut mitään kerrottavaa jatkostaan ennen kuin kaikki oli vahvistettu allekirjoituksilla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Emilia-Romagnan GP Imolan radalla suorana 31.10.-1.11.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Emilia-Romagnan GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkösen jatkosta Alfa Romeolla liikkui voimakkaita huhuja jo Saksan F1-osakilpailuviikonlopun aikana, mutta suomalaiskuski tyrmäsi ne täydellisesti. Hän kiisti jyrkästi tehneensä mitään päätöstä jatkostaan.

Muutamaa viikkoa myöhemmin Alfa Romeo kuitenkin vahvisti Räikkösen ja tämän tallikaverin Antonio Giovinazzin jatkosopimukset. Kehityskulkuun on Räikkösen mukaan selvä syy, eikä kiistäminen kerro hänen mukaansa mistään päätösvaikeuksista.

– Ei se mitenkään vaikeaa ollut, muttei ole vain mitään vahvistettavaa, kun emme ole allekirjoittaneet mitään, Räikkönen tokaisi Alfa Romeon lehdistötilaisuudessa Imolassa.

– Me allekirjoitimme sen periaatteessa eilen, joten kun kysytään tulevaisuudesta enkä ole tehnyt mitään sopimusta, niin en ala valehdella, hän tarkensi aiempia kommenttejaan.

Räikkönen teki syksyllä 2018 sopimuksen kahdeksi vuodeksi, joten kyseessä on nyt hänen ensimmäinen jatkosopimuksensa tiimin kanssa. Kovin monia asioita ei Räikkösen mukaan tarvinnut päätöstä tehdessä puntaroida.

– On siinä tietysti monta asiaa tiimin puolelta, mitä he haluavat tehdä ja mitä minä haluan tehdä. Ja tietysti elämässä on muitakin puolia, joita pitää tarkastella. Loppujen lopuksi siinä oli järkeä minun kannaltani ja heidän puoleltaan.

– Kun aloimme puhua siitä, ei se ollut mikään pitkä prosessi, vaan lopulta aika suoraviivainen, Räikkönen kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat