F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkönen jakoi viisauksiaan eSports-pelaajille – aiemmin simulaattorikriittinen kuski tunnusti katsoneensa kisoja

6:08
Brendon Leigh voitti jälleen F1-sarjan eSports-mestaruuden viime syksynä.

Kimi Räikkönen tunnetaan F1-sarjassa kuskina, jota oli takavuosina äärimmäisen vaikea saada harjoittelemaan ratoja simulaattorilla, mutta nykytekniikka on ilmeisesti innostanut myös jäyhän Alfa Romeo -kuskin mukaan simulaattoripelien maailmaan.

Räikkönen kertoi kokemuksiaan ja vastaili kysymyksiin Sauberin eSports-tiimin jäsenille. Suomalaiskuski kertoo seuranneensa jonkun verran e-urheilun F1-kisoja.

– En ole rehellisesti sanottuna kamalasti katsonut. Joskus on tullut jotain vastaan YouTubessa, mutten niin paljoa, Räikkönen tunnustaa aluksi Sauber Esportsin Twitter-tilillä.

– Joitain kisoja olen katsonut. Taisi olla viime vuonna Abu Dhabissa, kun näin sitä televisiosta.

Räikköseltä löytyy kotoaankin ajotuoli ja rattiohjaimet. Hän tykkää toisinaan pelata ajopelejä kavereidensa ja lastensa kanssa. Klassikkoradat ja -autot ovat hänen mieleensä.

– Nordschleife kaikilla mahdollisilla autoilla. Kaverien kanssa se on tosi hauskaa, Räikkönen viittaa Nürburgringin klassiseen rataan.

– Kaverit tykkäävät tehdä sitä, kuten myös poikani, mutta minun tarvitsee hänen kanssaan hoitaa polkimet ja vaihteet, Kimi naurahtaa.

E-kuskit kuuntelivat tarkkaavaisina ajovinkkejä

Myös Sauberin nelihenkinen e-kuskitiimi kyseli Räikköseltä ajamiseen liittyviä ajatuksia. He pääsevät ajamaan tuhansia tunteja rajoituksetta, jotain pelaajia kiinnosti, miten huippukuski pitää testirajoitusten puitteissa ajotuntumassa hyvänä.

Monelle saattoi tulla yllätyksenä, ettei maailmanmestari tee oikeastaan mitään suunnitelmia saati muistiinpanoja ajamisestaan.

– Se tulee varmaankin vuosien kokemuksella. Olen tehnyt sitä niin monta vuotta, ettei sitä oikeastaan edes ajattele, vaan se tulee automaattisesti, Räikkönen pohtii.

– Sen pitääkin tulla automaattisesti, koska jos joudut miettimään,  mitä teet seuraavaksi, olet aina myöhässä.

– Ihmiset aina kysyvät, että milloin jarrutat. Ei minulla ole mitään merkkejä, jolloin jarrutan. Sen tietää visuaalisen havainnon perusteella. Se vain tapahtuu. Joskus se toki menee väärin, kun yrittää jotain muuta, mutta se on osa kisaamista, Räikkönen jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja