Max Salo, 19, sai Heikki Kovalaisen varikkokummikseen – Mika Salo sai japanilaistiimiltä iloisen soiton: "Max oli hiffannut jotain"

Vasta teini-iässä kilpa-ajamisesta innostunut Mika Salon poika Max on aloittanut kilpailukautensa Japanin Formula 4 -sarjan ainoana ulkomaan lipun alla kisaavana kuskina. Isän ollessa Euroopassa Max saa kisavarikolla hän saa arvokasta apua Heikki Kovalaiselta.

Max Salo ajaa Japanissa kolmatta vuottaan. Lähtökohdat kilpa-ajamiseen ovat kuitenkin vaikeat, sillä ajokokemusta hänellä on vielä hyvin vähän. Maxilla ei nimittäin ole lainkaan taustaa kartingradoilta. Hän innostui astelemaan isänsä jalanjäljillä vasta teini-iässä.

Kaiken lisäksi koronapandemian aiheuttaman vuoden tauon jälkeen uusi kausi käynnistettiin vapun jälkeen Fujin moottoriradalla vain kahden testipäivän ajotuntumalla.

Max Salo oli 31 kuljettajasta avauslähdön 18:s ja toisessa startissa 20:s. Mika Salo on seurannut poikansa otteita maailman toiselta puolen. Hän on pyrkinyt olemaan yhteydessä ATEAM Buzz Motorsport -talliin mahdollisuuksien mukaan.

Onneksi samoilla kisapaikoilla pyörii muitakin suomalaisia. Entinen F1-kuski Heikki Kovalainen on ottanut Maxin siipiensä suojaan.

– Kovalainen on ollut iso apu Maxille siellä. Hän on käynyt auttamassa, kun heillä on Super GT -kisat aina samana viikonloppuna, niin Heikki on omalta varikoltaan kävellyt Maxin luo ja käynyt vähän lukemassa dataa hänen kanssaan, Salo kertoo C Moren Formulasirkus-vodcastin jaksossa.

– Se on auttanut tosi paljon. Suomeksi näköjään Maxilla sujuu se paremmin, koska ne ovat käyneet japaniksi dataa läpi, niin siinä menee osa ohi.

Preppaus on mitä ilmeisemmin tuottanut myös tulosta. Heikon valmistautumisen jälkeen Fujin kisaviikonloppuna tapahtui selvä kehitysaskel.

– Viikonlopun aikana Max oli hiffannut jotain, ja tiimikin soitti minulle, että hän paransi kaksi sekuntia viimeisessä kisassa aikaansa. Jostain hän oli viimeinkin hiffannut, miten sitä autoa ajetaan, Salo toteaa.

Pääkuvan video: Miten Salon viikonloppu F1-tuomaristossa yleensä etenee, millaisen menettelyn jälkeen tuomaristo reagoi ja mitä suomalainen sanoo "propellipäistä"? Lisää aiheesta Formulasirkus-vodcastissa. Pääset katsomaan jakson C Moressa tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja