Mainos

Kimi Räikkönen avautuu kirjassaan isyyden tuomista peloista: "Tuntuu hirveältä lähteä, kun Robin roikkuu jalassa"

7:10

Formulakuski Kimi Räikkönen avautuu isyyden tuomista tuntemuksista uudessa Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjassa (Siltala).

Ferrarilla Formula 1 -sarjassa ajava Kimi Räikkönen sai esikoislapsensa Robin Räikkösen tammikuussa vuonna 2015. Uudessa, Kari Hotakaisen kirjoittamassa, Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjassa mies avautuu isyyden tuomista peloista.

– Heti rupesi ajattelemaan, että meneekö kaikki hyvin, osaanko tehdä mitään, uskaltaako siihen koskea. En uskalla laittaa vaatteita, sehän hajoaa. Ei hajonnut, Räikkönen muistelee kirjassa.

Räikkösen mukaan Robinin vanhetessa pelkotilat alkoivat pikkuhiljaa kadota. Alkumetreillä pienen miehen nukkumistakin kytättiin herkeämättä.

– Ensin toivoi, että se nukkuisi, sitten piti kuunnella, hengittääkö se. Ja sitten jos se kääntyy mahalleen eikä saakaan happea? Räikkönen kertoo.

Nykyään Robin on kolmevuotias ja tämän siskolla Riannalla on ikää hieman yli vuosi. Perheen isä matkustaa yhtenään osakilpailusta toiseen ja kaipuu kotia on kova.

Räikkösen mukaan oloa helpottaa se, että hänen vaimonsa ja lasten äiti Minttu Räikkönen on kotona huolehtimassa jälkikasvusta. Silti mies kokee tarvetta olla itsekin paikalla. Räikkösen nuoruudessa hän vietti aikaa yhdessä perheensä kanssa lähes koko ajan.

– Tuntuu hirveältä lähteä, kun Robin roikkuu jalassa. Sairaan raastavaa. Mutta se on hieno puoli, kun olet viikon tai kaksi poissa ja huomaat, että ne on kasvaneet ja oppineet paljon, Räikkönen tuumaa kisamatkojensa varjopuolesta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.