Kim Jong-un aloitti kahden ja puolen päivän kestoisen matkansa Vietnamiin – raja-asemalla lisätty valvontaa, Hanoihin vievä tie suljetaan

Donald Trump ja Kim Jong-un tapasivat Singaporessa 1:25
Kim Jong-unin ja Donald Trumpin edellinen huippukokous oli Singaporessa kesällä 2018.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on aloittanut matkansa kohti Vietnamia, missä tämän on määrä tavata Yhdysvaltain presidentti Donald Trump 27.–28. helmikuuta.

Venäläisen uutistoimisto TASSin mukaan Kim lähti matkaan panssaroidussa junassa Pohjois-Korean pääkaupungista Suomen aikaan aamupäivällä. Matkareitti kulkee Kiinan läpi, ja matkaan voi kulua jopa kaksi ja puoli päivää.

Kimin junan odotetaan pysähtyvän Dong Dangin rajanylityskaupungissa, mistä matka jatkuu noin 170 kilometrin päässä sijaitsevaan pääkaupunki Hanoihin autolla. Vietnamin poliisi on lisännyt valvontaa raja-aseman ympäristössä Kim vierailun takia. Ensi viikon tiistaina maa pysäyttää liikenteen kokonaan tiellä, joka vie rajalta Hanoihin.

Lähteet ovat kertoneet, että Kimin ja Trumpin tapaaminen pidettäisiin Hanoin keskustassa sijaitsevassa valtion vierastalossa. Niin ikään Metropole-hotelli on noussut esiin mahdollisena kokouspaikkana, ja Kimin on puolestaan arveltu yöpyvän Melia-hotellissa. Lähteiden mukaan Trump sen sijaan yöpynee JW Marriott -hotellissa.

Lue lisää 3 500 kilometrin ennätysmatkasta Vietnamiin: Kim Jong-un on maailman johtava junankäyttäjä

 

Lue myös:

    Uusimmat