Mainos

Kim Jong Il tiellä presidentiksi

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Il on valittu kansan korkeimpaan neuvostoon, kertovat maan viranomaiset. Valinta kumileimasimen virkaa tekevään neuvostoon on etappi Kimin tiellä maan presidentiksi.

Eteläkorealaisten arvioiden mukaan Kim nimitettäisiin presidentiksi neuvoston ensimmäisessä kokoontumisessa elo-syyskuun vaihteessa. Nimitys voi tapahtua myös syyskuun 9. päivänä, jolloin kommunistinen Pohjois-Korea juhlii perustamisensa 50-vuotispäivää.

Valinnan myötä 56-vuotiaalla Kimillä olisi hallussaan kaikki kolme edesmenneen isänsä Kim Il Sungin virkaa. Kim Jong Il on jo kommunistisen puolueen pääsihteeri sekä sotavoimien ylipäällikkö. Kim Jong Il oli ainoa ehdokas vaalipiirissä 666 - luku on korealaisessa mytologiassa onnennumero.

Kansan korkein neuvosto valittiin eilen ensi kertaa kahdeksaan vuoteen. Edellisen neuvoston virkakausi päättyi vuonna 1995, mutta uutta neuvostoa ei ole valittu, koska kolme viime vuotta on vietetty Pohjois-Korean edesmenneen johtajan, Kim Il Sungin suruaikaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.