Kilpikonna kiitoradalla viivytti viittä lentoa Japanissa

Eksynyt kilpikonna viivytti kymmenien matkustajien ja matkustamohenkilökunnan lentoja Japanissa käytettyään hyvän tovin kiitoradan ylittämiseen.

Parikiloinen ja 30 senttimetriä pitkä kilpikonna viivytti viittä lentoa Naritan kansainvälisellä lentokentällä Japanissa viime perjantaina, kun lentäjä havaitsi konnan kiitoradalla ennen koneen suunniteltua lähtöä, kertoo New York Post.

Paikallismedian mukaan lennonjohto määräsi kaikkia lentoja pistämään lähtösuunnitelmat tauolle siksi aikaa, että lentokentän henkilökunta sai otettua verkkaisesti kulkevan kilpikonnan turvallisesti kiinni ja tarkistettua, ettei kiitoradalla piillyt muita eläimellisiä yllätyksiä. Kilpikonna oli ilmeisen helppo kiinniotettava, sillä lentokenttä ehti olla kiinni vain 12 minuutin ajan, ja lennot myöhästyivät vain noin vartilla.

Punakorvakilpikonnaksi tunnistettu matelija saattoi kömpiä lentokentällä läheisestä viivytysaltaasta. Kilpikonnahavainnot ovat kentällä kuitenkin todella harvinaisia verrattuna muiden eläinten, kuten kissojen ja koirien, vierailuihin.

Kilpikonna tuo hyvää onnea?

Vaikka kilpikonnan vierailu viivytti lentoja, ei viivytys aiheuttanut pahaa mieltä. Yksi viivästyneistä lennoista oli All Nippon Airways -lentoyhtiön. Yhtiön koneita koristavaa kilpikonnan kuva.

– Havaijilla merikilpikonnien nähdään tuovan hyvää onnea, ja toivomme, että tämä kilpikonna, joka saapui saattamaan lentoa, merkitsee valoisaa tulevaisuutta, yhtiö sanaili tiedotteessa.

Vedessä asustava punakorvakilpikonna on Suomessakin ollut yleinen lemmikkikonnalaji, ja monen kotoa konna saattaa edelleen löytyä. Nykyisin se on kuitenkin säädetty haitalliseksi vieraslajiksi koko EU:n alueella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei punakorvakilpikonnia saa enää päästää ympäristöön eikä tuoda EU:n alueelle, pitää hallussa, kasvattaa, kuljettaa, saattaa markkinoille, välittää, myydä tai muuten luovuttaa, kerrotaan Vieraslajit.fi-sivustolla.

Tällä kilpikonnalla oli puolestaan taannoin rankka päivä Floridassa:

Kilpikonnalla rankka päivä Floridassa: Kolaroi auton kanssa ei kerran, vaan kahdesti 0:45
Floridalaisella kilpikonnalla oli rankka päivä: se joutui pienen ajan sisällä kahteen liikenneonnettomuuteen. St. Lucien pelastuslaitos kutsuttiin paikalle, kun epäonninen kilpikonna aiheutti onnettomuuden moottoritiellä.

Lue myös:

    Uusimmat