Kilpatoveri lyttää Novak Djokovicin kriisiavun hurskasteluksi – "Olen puhunut lajin epäkohdista jo pitkään"

Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet koronavirusrokotteen kehittämisestä Viiden jälkeen -ohjelmassa:"Maltti on valttia" 6:19
Koronavirusrokotteen kehitystyöstä keskusteltiin Viiden jälkeen -ohjelmassa 9. huhtikuuta.

Australialainen tennispelaaja John Millman teilaa Novak Djokovicin alemman tason pelaajille kaavaileman kriisiavun hurskasteluksi. Djokovic esitti perjantaina, että hän järjestäisi yhdessä Roger Federerin ja Rafael Nadalin kanssa miljoonien dollarien apupaketin tuloja vaille jääneiden pelaajien avuksi.

Djokovic ehdotti tenniksen ATP-kattojärjestölle lähettämässään kirjeessä, että tuki suunnattaisiin maailmanlistan pelaajille sijoilla 250–700. Kolmikon johdolla perustettavan rahaston varainkeräykseen osallistuivat kaksinpelin sata parhaiten rankattua pelaajaa ja nelinpelin 20 parhaiten rankattua.

Rahastoon yritetään kerätä neljä miljoonaa dollaria eli 3,7 miljoonaa euroa. Apu kanavoitaisiin pelaajille ATP:n kautta.

Hidas sytytys

Maailmanlistalla 43:nneksi sijoitetun Millmanin mielestä Novakin olisi pitänyt havahtua pelaajien palkkaeroihin jo ennen koronaviruspandemiaa.

– En ymmärrä, miksi tarvittiin tämä pandemia ennen kuin huomasi tämän epäkohdan, jos hän on huolissaan muista pelaajista, Millman ihmetteli sunnuntaisessa tviitissään.

– Kärkipelaajien palkintorahat ovat kasvaneet viime vuosina, mutta rahaa olisi pitänyt jakaa tasaisemmin.

Millman kertoi, että hän on paheksunut jo pitkään lajin epätasaista tulonjakoa.

– Olen pelannut huolella läpi nämä alempien tasojen kiertueet ja olen puhunut lajin epäkohdista jo pitkään, Millman muistutti.

ATP:lla on myös oma suunnitelma pelaajien tukirahastoksi. Se aikoo tukea maailmanlistalla välille 150–400 sijoitettuja pelaajia miljoonan dollarin eli 920  000 euron rahaston kautta.

Lue myös:

    Uusimmat