Novak Djokovic avautui huipputennikseen ehdotetusta koronaroketteesta – "En haluaisi, että minua pakotetaan"

Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet koronavirusrokotteen kehittämisestä Viiden jälkeen -ohjelmassa:"Maltti on valttia" 6:19
Koronavirusrokotteen kehitystyöstä keskusteltiin Viiden jälkeen -ohjelmassa 9. huhtikuuta.

Serbialaismestari Novak Djokovic on omien sanojensa mukaan hankalan pulman edessä, jos tennisammattilaiset pakotetaan ottamaan koronavirusrokote ennen kilpailuihin palaamista. 

Tenniksen ATP-kiertue on pysähtynyt muun urheilumaailman tavoin koronaviruspandemian takia.

Esimerkiksi entinen huippupelaaja Amelie Mauresmo on todennut, ettei tenniskauden tulisi jatkua ennen kuin pelaajat voidaan rokottaa koronaviruksen varalle. Lääketieteen asiantuntijat ovat arvioineet, etteivät rokotteet ole valmiita ennen ensi vuotta. 

Djokovic, 32, keskusteli aiheesta ja mahdollisesta paluusta pelikentille muiden serbialaisurheilijoiden kanssa Facebook-chatissa sunnuntaina. 

– Olen henkilökohtaisesti rokotuksia vastaan, enkä haluaisi, että minua pakotetaan ottamaan rokote voidakseni matkustaa. 

– Mutta jos siitä tulee pakollista, mitä sitten tapahtuu? Minun on tehtävä päätös. Minulla on omat ajatukseni aiheesta, enkä tiedä, muuttuvatko nuo näkemykset jossain vaiheessa, Djokovic pyöritteli. 

17-kertainen Grand Slam -voittaja pitää kauden jatkumista heinä-syyskuussa epätodennäköisenä. 

– Ymmärrän, että rokote tulisi tässä tilanteessa pakolliseksi heti tiukan karanteenijakson jälkeen, mutta rokotetta ei ole vielä olemassa. 

Wimbledonin Grand Slam -turnaus jouduttiin jo perumaan ensi kertaa sitten toisen maailmansodan, ja toukokuussa yleensä pelattavat Ranskan avoimet on siirretty syksylle. 

Djokovic ehti voittaa kauden ensimmäisen Grand Slam -turnauksen Australiassa ennen koronaviruspandemian leviämistä. 

Lue myös:

    Uusimmat