Kilpailuun vain kaksi kuukautta synnytyksen jälkeen – nainen imetti 220 kilometrin pyöräkisan aikana

Superäiti näyttää, että kilpailussa menestyminen on mahdollista heti synnytyksen jälkeen.

Tämä tammikuun pakkasissa järjestettävä pyöräkilpailu vaatii osallistujiltaan huimaa kestävyyttä ja lujaa tahtoa. Noin 220 kilometrin pyörämatka kulkee pitkin Minnesotan lumisia polkuja, ja vain puolet osallistujista pääsi maaliin tässä vähintään kolmekymmentä tuntia kestävässä kilpailussa.

Viime vuonna sisukas nainen Svetlana Vold sijoittui kilpailussa toiseksi. Hän sai pian kilpailun jälkeen tietää olevansa raskaana, ja että laskettu aika olisi marraskuussa 2015. Vaikka monet muut naiset välttelevät kilpailuja tai rankkaa liikuntaa heti synnytyksen jälkeen, Vold oli toista mieltä. Hän halusi osallistua rankkaan pyöräkilpailuun myös tänä vuonna, vain muutamaa kuukautta synnytyksen jälkeen. 

– Miksi ei? Kilpaileminen ei ole minulle uutta. Aviomieheni tietää, että asia on minulle tärkeä, Vold kertoo.

Juoksulenkille kaksi päivää synnytyksen jälkeen

Sillä välin kun muut osanottajat harjoittelivat tehokkaasti ympäri vuoden, Vold uskoi pärjäävänsä, vaikka kilpailu olisikin vain muutamaa kuukautta synnytyksen jälkeen. Hän eli koko raskausajan aktiivista elämää ja pyöräili päivittäin vähintään 30 kilometriä synnytystä edeltävään päivään saakka. Vain kaksi päivää synnytyksen jälkeen Vold aloitti juoksuharjoitukset.

Jos kuva ei näy voit katsoa sen täältä

– Se oli rankkaa. Koko kehooni sattui, Vold kertoo ensimmäisestä liikuntakokemuksestaan synnytyksen jälkeen.

Kivuista huolimatta hän kuitenkin jatkoi harjoittelua ja osallistui ennen suurta koitosta muun muassa puolimaratonille ja kahteen pyöräkilpailuun, jossa hän sijoittui toiseksi ja kolmanneksi. Hyvät sijoitukset loivat häneen uskoa omasta jaksamisestaan.

– Jos pystyn voittamaan naisia jotka eivät ole juuri synnyttäneet, voin sanoa olevani hyvässä kunnossa. Olen valmis, Vold totesi ennen ultrapyöräilykisaa.

Pysähtyi imettämään seitsemän kertaa

Ennen kilpailua eteen tuli kuitenkin ongelma, jota hän ei tullut edes ajatelleeksi. Miten hän imettäisi kilpailun aikana? Lopulta hän päätti pysähtyä kolmekymmentä tuntia kestävän aikana seitsemän kertaa pumppaamaan rintamaitoa seitsemän viikkoa vanhalle tyttärelleen.

Ongelmaksi muodostui kuitenkin maidontuotanto, joka laski voimakkaan hikoilun vuoksi. Sen lisäksi että maidon pumppaus lisäsi minuutteja kilpailuaikaan, hän joutui kohtaamaan myös kovat kilpailuolosuhteet. Nuoskalumi sai aikaan sen, että Vold joutui tekemään enemmän töitä päästäkseen eteenpäin.

Jos kuva ei näy voit katsoa sen täältä

Hän koki rankan ja unettoman matkan aikana muun muassa hallusinaatioita, mutta sijoittui kilpailussa lopulta kolmanneksi ajalla 31 tuntia 44 minuuttia.

Vold on tyytyväinen sijoitukseensa ja toivoo toimivansa esikuvana kaikille naisille, jotka luulevat etteivät voi urheilla heti synnytyksen jälkeen.

– Sinä pystyt siihen. Voit pyöräillä vaikka sinulla on vauva, Vold toteaa.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat