Kilpailu- ja kuluttajavirasto varoittaa Live Entertainmentilta lippuja ostaneita asiakkaita: Peruuntuneesta konsertista voi olla vaikea saada rahojaan takaisin

Konkurssiin asetetun tapahtumajärjestäjän Live Entertainment Finlandin myymistä konserttilipuista voi olla konsertin peruuntuessa vaikea saada rahojaan takaisin, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV).

Virasto sanoo, että kuluttajilla on tänä vuonna ollut vaikeuksia saada rahojaan takaisin jo ennen konkurssia perutuista konserteista.

Yhtiö kertoi viime viikolla, että se aikoo konkurssista huolimatta järjestää jo sovitut konsertit. Live Entertainment Finland, joka tunnetaan myös nimellä Eastway Live, myy edelleen konserttilippuja verkossa.

KKV huomauttaa, että konserttilippuihin ei päde kuluttajaa suojaava 14 päivän peruutusoikeus.

KKV:n mukaan konsertista voi sen peruuntuessa saada rahansa takaisin korttiyhtiöltä, jos maksu on maksettu luotolla. Joissakin tapauksissa myös debit-maksu voidaan palauttaa. Jos maksu sen sijaan on maksettu esimerkiksi verkkopankissa tai muulla tavoin ennakkoon, saatavia voi mahdollisesti saada vasta konkurssipesän varoista.

Live Entertainment Finland hakeutui yrityssaneeraukseen maaliskuussa pian sen jälkeen, kun Verohallinto oli hakenut yritystä konkurssiin. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus hylkäsi yhtiön yrityssaneeraushakemuksen viime viikolla ja asetti yhtiön konkurssiin.

Lue myös:

    Uusimmat