Kaikki Tjäreborgin suomalaismatkustajat saavat kaikki rahansa takaisin: "Konkurssitilanteessa valtion kassasta maksetaan puuttuvat varat"

Jäikö matka saamatta tai odotatko lentoa kotiin? Asiantuntija neuvoo, mitä tehdä 8:55

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) ylijohtaja Katri Väänänen vakuuttaa, että Tjäreborgin matkan maksaneet saavat takuuvarmasti rahat takaisin.

Emoyhtiö Thomas Cook Group ilmoitti ajautuneensa konkurssiin, mutta tytäryhtiön tilanne on vielä epäselvä.

Jos myös tytäryhtiön Tjäreborgin toiminta loppuu, niin kuluttajat voivat hakevat maksettuja rahoja virastolta.

– Riski ei voi olla kuluttajilla näissä tapauksissa, sanoo Väänänen.

Ohjeet tulevat KKV:n nettisivuille tilanteen selvittyä. 

– Konkurssitilanteessa kuluttajavirasto voi ruuhkautua, sillä kuluttajia voi olla useampia kymmeniä tuhansia, joilla on saatavia. Me pyrimme sitten toimimaan mahdollisimman tehokkaasti, että kuluttajat saavat rahat nopeasti, pohtii Väänänen.

Rahat valtion kassasta

Tjäreborgilla on Kilpailu- ja kuluttajavirastossa mahdollisen maksukyvyttömyyden varalle vakuus, josta maksetaan kaikki etukäteen maksetut matkat.

– Aiemmissa matkanjärjestäjien konkurssitilanteessa vakuus ei ole riittänyt eli kaikki kuluttajat eivät ole saaneet maksettuja rahoja takaisin. Viime kesänä tuli voimaan EU-direktiivi, jonka perusteella konkurssitilanteessa valtion kassasta maksetaan puuttuvat rahat, jos vakuus ei riitä, kertoo Väänänen.

Viraston ohjeiden mukaan matkaa ei kannata tässä vaiheessa perua itse, koska silloin joutuu maksamaan todennäköisesti peruutusmaksun.

Mutta rahat saa takaisin siinä tapauksessa, jos Tjäreborg peruu matkan.

Väänäsen mukaan jokainen korvausvaatimus tullaan ratkaisemaan erikseen.

Lue myös:

    Uusimmat