Miljoonaveloissa oleva konserttijärjestäjä hakeutui saneeraukseen – saavatko asiakkaat rahansa takaisin?

Tamperelainen tapahtumajärjestäjä RH Entertainment on hakeutunut velkasaneeraukseen. Lipunmyyntiyritysten maksamat ennakkomaksut voivat jäädä asiakkailta saamatta.

RH Entertainment jätti velkasaneeraushakemuksen Pirkanmaan käräjäoikeuteen maanantaina. Yhtiö on maksukyvytön, eikä kykene hoitamaan kaikkia velkojaan.

Yhtiö hakee käräjäoikeudelta maksu- ja vakuudenasettamiskieltoa sekä perintäkieltoa. Osa monista velkojista on jo ryhtynyt perimään velkojaan, ja yhtiö pelkää perintäkulujen kasvattavan huomattavasti velkojen pääomaa.

Elokuun lopussa tehdyn tilinpäätöksen mukaan yhtiöllä on velkoja 4,8 miljoonaa euroa. Veloista 1,39 miljoona euroa oli lipunmyynnistä saatuja ennakkomaksuja konserteista, joita ei ole vielä järjestetty.

Ticketmaster on maksanut ennakkomaksuja myydyistä lipuista 95 000 euroa ja Lippupiste 1,2 miljoonaa euroa. Nämä ovat siis asiakkaiden maksamia rahoja tapahtumista, joiden toteutuminen ei tässä tapauksessa ole varmaa.

Yritys perui lukuisia festivaaleja

Ennakkomaksuja on tapana antaa luotettaviksi tiedetyille tapahtumajärjestäjille, jotta nämä voivat hoitaa esiintyjien palkkiot ja muita kustannuksia. Etenkin ulkomaiset artistit haluavat maksunsa etukäteen.

RH Entertainmentin alkukesällä järjestämät tapahtumat olivat raskaasti tappiollisia. Lisäksi yritys joutui perumaan useita konsertteja ja tapahtumia kesän aikana.

Kauppalehti kertoi yhtiön vaikeuksista toukokuussa. RH Entertainment kertoi järjestävänsä kesällä 40–50 tapahtumaa, mutta joutui perumaan muun muassa kuusi Rock In The City -kaupunkifestivaalia.

– Olemme peruneet noin viisi prosenttia kesän festivaaleista. Syitä oli monia, osassa myynti ei lähtenyt liikkeelle. Myynnin startti riippuu paljon siitä, missä vaiheessa korona-aikaa tapahtuma on julkaistu, RH Entertainmentin toimitusjohtaja Riki Huhtala kommentoi toukokuussa.

Yritys uskoo, että se voi jatkaa toimintaansa velkasaneerauksen avulla.

Saneeraushakemusta hoitaa asianajaja Jussi Laakkonen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja