Mainos

Kiista repii SDP:tä - Sulkeeko riita hallitusovet?

Riita SDP:n sisällä jatkuu. Eilen SDP:n entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen vetäytyi eduskuntaryhmän puheenjohtajakisasta puheenjohtaja Antti Rinteen vetoomuksesta. Urpilaisen mukaan Rinne sanoi syyksi heidän poliittiset linjaeronsa.

SDP:n entinen kansanedustaja, Urpilaista vahvasti tukenut Mikael Jungner uskoo, että SDP:n riitely saattaa sulkea puolueelta ovet hallitukseen.

– Kyllähän tämä hiukan hankalalta ulospäin näyttää, ettei tuo ainakaan rohkaise pyytämään demareita mukaan hallitukseen, Jungner sanoo MTV:n haastattelussa.

SDP:n keskeinen vaikuttaja ja Rinteen tukija sanoo puolestaan kovasanaisesti, että Urpilainen likasi oman pesänsä ja uhopuheenvuoro kääntyy Urpilaista vastaan.

Sama demari muistuttaa, että moni Urpilaisen kannattaja tippui eduskunnasta ja uudessa eduskuntaryhmässäkään tukea ei olisi ollut luvassa paljon.

– Eilinen oli Jutan viimeinen syöksy, sisäpiiriläinen sanoo MTV:lle.

Tarjolla olematon ministeripaikka?

Rinne perusteli eilen julkisuudessa, ettei halunnut Urpilaista ryhmyrivaaliin mukaan, koska tarjosi hänelle ministerinpaikkaa. Jungnerin mukaan asia ei ole näin yksinkertainen.

– Tämähän nyt ehkä hiukan nostaa kulmakarvoja, kun luvataan ministerinpaikkaa, jota ei näytä olevan tulossa. Ehkä tässä kannattaisi Antin ja Jutan nyt kahdestaan keskustella ja löytää yhteinen sävel, Jungner sanoo.

SDP:ssä käynnistyy nyt kova linjakeskustelu – varsinkin jos puolue jää oppositioon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.