Mainos

Heinäluoma MTV:lle: Puheenjohtajakisaa ei kannata käydä pelkän kisan takia

10:43

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma ei näe puheenjohtajakisaa automaattisesti hyveenä puolueen kannalta. Istuva puheenjohtaja Antti Rinne ei ole vielä saanut haastajaa helmikuun puoluekokoukseen, vaikka varsinkin eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Antti Lindtmania odotettiin kisaan.

Eero Heinäluoma katsoo, että kisaan ei kannata lähteä kisan vuoksi, vaan ehdokkaalla pitää olla sanottavaa. Hän sanoo, että jos puheenjohtajakisa syntyy, niin senkin kanssa eletään.

Kisaan lähtemistä harkitsevat ainakin kansanedustajat Tytti Tuppurainen ja Timo Harakka.

SDP:n sisällä on kuohunut viime aikoina. Antti Lindtman ilmoitti, että ei lähde ehdolle puheenjohtajaksi jonkin aikaa sen jälkeen, kun hänen puhujalistoistaan nousi kohu SDP:n eduskuntaryhmässä ja julkisuudessa. Eduskuntaryhmä päätti viikko sitten vaihtaa Pia Viitasen pois tärkeästä valtiovarainvaliokuntaryhmän vetäjän tehtävästä.

MTV Uutisten tietojen mukaan ryhmässä on herättänyt pahennusta se, että Heinäluoman ja muun muassa Viitasen sekä Lindtmanin on nähty kuuluvan eräänlaiseen sisäpiiriin, joka junailee asioita mielensä mukaan.

Heinäluoma sanoo, että olisi kummallista jos valtiovarainvaliokuntaryhmän vetäjän vaihtaminen liittyisi jotenkin häneen. Heinäluoma kertoo olevansa pahoillaan siitä, että Viitanen laitettiin syrjään, ja kuvailee tätä yhdeksi ahkerimmista kansanedustajista.

– Ehkä tässä raastuvanoikeus teki vähän huonon ratkaisun, mutta viime kädessä tämän päättävät Pirkanmaan äänestäjät ensi eduskuntavaaleissa, Heinäluoma sanoo.

Heinäluoman koko haastattelu MTV Uutisextrassa MTV3-kanavalla tänään kello 19.10.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.