Kiirettä ja halailua – ihmisten tavat voivat saada koirat helposti hämilleen

Vaikka koira onkin ihmisen paras ystävä, se ei tarkoita sitä, että koirat ymmärtäsivät kaikkia ihmisten outoja tapoja. 

Koirat ovat uskollisia ja haluavat viettää mahdollisimman paljon aikaa omistajansa seurassa. Totuus on kuitenkin se, että vaikka koirat rakastavatkin perhettään, ne eivät nauti aivan jokaisesta ihmisen päähänpistosta.

Seuraavat arkipäiväiset asiat voivat saada koiran helposti hämilleen. 

Valokuvien ottaminen

Koirien ja ihmisten yhteiskuvat ovat suloisia, mutta kuvien ottaminen ei välttämättä ole koirasta niin mukavaa. Koirat eivät yleensä nauti halauksista, varsinkaan, jos ne saavat niitä vierailta ihmisiltä. Asettamalla kätesi koiran kaulalle voit saada sen tuntemaan olonsa uhatuksi. Useimmat koirat sietävät halauksia luotettavilta ihmisiltä, mutta se ei tarkoita sitä, että ne todella pitäväisivät niistä.

Jos koira nojaa poispäin, haukottelee, nuolee huuliaan tai näyttää huolestuneelta, se todennäköisesti tuntee olonsa epämukavaksi, jolloin yhteiskuvat kannattaa jättää ottamatta. 

Kiireellinen lenkki

Kaikki koiranomistajat tietävät, kuinka ärsyttävää koirien haistelu voi toisinaan olla. Koirat pitävät kuitenkin rauhallisesta kävelystä vauhdikasta juoksulenkkiä enemmän, sillä kävely antaa koirille mahdollisuuden tutkia maailmaa.

Koirat tutkivat maailmaa pääasiassa hajujen avulla, eivätkä ne nauti siitä, että ne vedetään heti pois kiinnostavasta kohteesta. Se olisi sama, kuin joku veisi sinut lempikauppaasi ilman, että saisit katsella hetkeäkään ympärillesi. 

Hajuvesien suihkiminen

Kuten moni tietää, koirien hajuaisti on huomattavasti herkempi kuin ihmisten. Tästä seikasta johtuen koirasi ei erityisemmin nauti siitä, jos suihkutat hajuvettä tai hiuskiinnettä sen läheisyydessä. Jätä siis näiden hajusteiden käyttö kylpyhuoneeseen pois koirasi läheisyydestä. 

Ja vaikka koirasi tuoksuisi kuinka pahalta, älä suihkuta sen turkkiin hajusteita, vaan vie mieluummin suihkuun.

Stressaaminen

Elämä on täynnä ylä- ja alamäkiä. Koirasi aistii todella hyvin ne hetket, jolloin olet onneton. Masennus, stressi tai suru saattavat vaikuttaa koiraasi enemmän kuin olet ehkä tullut ajatelleeksi. Osa koirista nimittäin vastaa omistajansa tunteisiin tulemalla itse surulliseksi tai jopa sairaaksi. 

Vaikka elämä kuinka heittelisi, älä unohda ystävää, joka voi tarjota sinulle hyvää terapiaa. Vie koirasi kävelylle ja huomaa, kuinka olosi paranee.  

Miten valita juuri itselle sopiva koira? Katso video:

Lähde: Dogs.About

Lue myös:

    Uusimmat