Mainos

"Kiire pois, kännykkä pois" – katso videolta ylilääkärin vinkit liukastumisten välttämiseen

2:52

Lämpöasteet sulattavat lumia ja liukkaus aiheuttaa kaatumisia tavallista runsaammin. Töölön sairaalan tapaturma-aseman ylilääkärin mukaan ihmiset eivät liukkaudesta ota opikseen. 

– Tuntuu, että liukkaat jalankulkukelit yllättävät jalankulkijat yhtä usein kuin joka talvi liukkaat ajokelit yllättävät autoilijat, kertoo osastonylilääkäri Lauri Handolin Töölön sairaalassa.

Miten välttää liukastumiset?

– Kiire pitäisi saada pois. Kännykkä pois. Kaikki huomio siihen, että pysyy pystyssä, kertoo Handolin.

1:50

Juhlijoilla suuri kaatumisriski

Ylilääkäri muistuttaa myös alkoholista.

– Pahin yhdistelmä on liukas keli, joka ajoittuu viikonloppuun, kun ihmiset kulkevat ravintoloista kotiin. Juhlista kotiin tullessa liukkaalla kelillä kaatumisriski on erittäin suuri.

Tapaturma-aseman ruuhkahuippu voi osua siis viikonlopulle, jos liukkaat kelit jatkuvat sinne asti. Handolin suositteleekin jättämään korkokengät kotiin.

– Paras kenkä tällaiselle kelille on sellainen, jossa kantapään alla oleva osa on mahdollisimman tukeva. Kengän tulisi olla matalapohjainen ja kannan leveä sekä kantaosan tulisi olla kumia. Ja luonnollisesti, jos mahdollista, niin liukastumisesteet olisi hyvä olla kantapään alla, neuvoo ylilääkäri. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja